27. 11. 2015 Tomáš Zetek, Daniel Ježek

Pech: Snad jsem se bodově nastartoval

Dlouho. Předlouho čekal na první gól nové sezony. Až ve 23. kole se LUKÁŠ PECH prosadil na třineckém ledě, a to hned dvakrát. Ani jeho trefy ale nepomohly Spartě k bodovému zisku z ledu Ocelářů. Pražané prohráli v poměru 2:4, daleko od bodů ale rozhodně nebyli. „Dokázali jsme se vrátit do zápasu a za stavu 3:2 pro Třinec měli šance na vyrovnání, ale neproměnili jsme je,“ posteskl si Pech.

Dva inkasované góly v úvodní třetině předurčily ráz utkání na třineckém ledě. Sparta se vydala do ocelářského doupěte poprvé od semifinálové bitvy minulého play off. Výlet to byl ale strastiplný. První branka v Pöpperleho síti přišla ve 3. minutě po ráně z kruhu, druhá pár desítek vteřin před pauzou po úderu z hranice brankoviště. „Dostali jsme ze začátku rychlý gól, pak se nám podařilo vytvořit si mírný tlak a měli jsme více střel než soupeř. Jenže před přestávkou přišla druhá branka a Třinec byl na koni,“ hodnotil duel Lukáš Pech.

Lukáš Pech

Druhá část hry nabídla bohužel pro Spartu podobný průběh, inkasovaný gól přišel v její šesté minutě. Následně se však daly najít rozdíly oproti předchozí periodě. A to ve střelecké potenci hostující party. V rozmezí tří minut totiž Sparta vstřelila dva góly a v tu ránu bylo utkání téměř vyrovnané. O oba góly se postaral právě Pech. První gól ránou pod horní tyč z prostoru mezi kruhy, druhý do odkryté klece po akci Mikuše. „Nevzdávali jsme se, přestože jsme prohrávali o tři branky. A vyplatilo se to. Věděli jsme, že Třinec není o tolik lepší, abychom nemohli vyrovnat,“ nastínil myšlenkové pochody sparťanů jejich střelec.

Jenže ono dorovnání třineckého náskoku se nakonec nepovedlo. Naopak Oceláři před koncem v přesilové hře pečetili svou výhru. „Šance byly na obou stranách, my jsme po snížení na 3:2 byli blízko vyrovnání, času bylo dost. Ale nepodařilo se to. Čtvrtý gól už přišel v závěru z přesilovky soupeře, po přemíře snahy jsme faulovali a Třinec si potvrdil výhru,“ pokrčil rameny Pech. „Je ale potřeba říct, že tam jsme si zápas neprohráli. Měli jsme šance na to se dostat definitivně zpět vyrovnáním, ale nevyšlo to.“

Oceláři zatím neprožívají ideální ročník. Finalista minulé sezony a dlouhodobě nejsilnější extraligový tým se zatím nepohybuje na místech, kde by chtěl být a kam patří. Sparťani však dobře věděli, že na ocelářském ledě je čeká těžký boj. Tak jako v play off minulé sezony, či v první vzájemném klání, které nakonec Pražané ovládli po divoké přestřelce 7:5. „Soustředili jsme se sami na sebe,“ ubezpečil Pech. „Věděli jsme, že Třinci se úplně nedaří, že nemá takovou pohodu, na kterou jsou asi zvyklí. Ale to nehrálo roli ani v naší přípravě na zápas, ani v samotném utkání.“

Páteční utkání bylo pro několik sparťanů hodně speciální. Lukáš Klimek hrál 500. duel v nejvyšší soutěži, kapitán Jaroslav Hlinka utkání číslo 700 ve sparťanském dresu. A Lukáš Pech dal první gól nové sezony. Proč tak nezvykle dlouhé čekání? „Kdybych to věděl, tak jsem dal gól podstatně dřív,“ pousmál se. „Ode mě se čekají body a góly, pomoc týmu, což se mi moc nedařilo v posledních zápasech. Pevně věřím, že jsem se dnešním zápasem konečně zase bodově nastartoval a budu pomáhat týmu tak, jako se ode mne čeká,“ uzavřel Pech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila