30. 12. 2017 Matěj Mayer

Piskáček: Od začátku jsem věřil, že vyhrajeme

Tři utkání, devět bodů. Taková je bilance Sparty, která si na ledě Olomouce připsala výhru v posledním zápase roku 2017. Na vítězství 5:2 se podílelo pět různých sparťanských střelců. Jedním z nich byl také JAN PISKÁČEK, který vstřelil svoji první branku v aktuální sezoně. „Povedlo se mi střelu umístit přesně tam, kam jsem chtěl. Takže to dopadlo výborně,“ komentoval zkušený obránce svou trefu.

V čem byla příčina úspěchu v utkání na ledě Olomouce?
Řekl bych, že hlavně v týmovém výkonu, který nás dovedl ke vstřelení pěti gólů. První třetina sice od nás nebyla úplně nejlepší, dali jsme Olomouci pár šancí, ale jinak si myslím, že jsme si šli za vítězstvím.

Sparta měla hodně šancí. Mohlo být důvodem i to, že Olomouci chybělo pět obránců základní sestavy?
Přiznám se, že jsem to ani nevěděl. Těžko říct, každý hraje s nejlepší sestavou, jakou je schopný dát dohromady. Nám taky chybějí hráči, přesto jsme vyhráli. Takže to pro soupeře nemůže být výmluva. My jsme hlavně chtěli hrát náš hokej a na ně jsme moc nekoukali. Drželi jsme se plánu, který jsme si určili.

Jak důležité bylo, že jste ve třetí třetině dokázali na snížení Olomouce vždy zareagovat dalším gólem?
To bylo rozhodně hodně důležité. Ve třetí třetině už jsme trochu uvadali a byli jsme moc zatlačení ve vlastní třetině. Náš třetí a čtvrtý gól, kterými jsme reagovali na branky soupeře, nám vždycky hrozně pomohly. Soupeři jsme odskočili a hrálo se nám zase trochu lépe.

Na závěr roku má Sparta ze tří zápasů devět bodů. Co na to říkáte?
Samozřejmě, je to dobré a jsme rádi. Nám už nezbývá nic moc jiného, než vyhrávat až do konce sezony, abychom se dostali a případně dobře připravili na play off. To je náš cíl, za kterým si jdeme. Nějaké prohry určitě přijdou, ale chceme se jich co nejvíc vyvarovat.

Vy jste dal svou první branku v sezoně a skóroval jste téměř po roce. Jak byste svůj gól popsal?
Míra Forman dostal nahrávku na pravý mantinel, já jsem si najel na střed a on mě našel přihrávkou. Já jsem v tu chvíli musel vystřelit a povedlo se mi střelu umístit přesně tam, kam jsem chtěl. Takže to dopadlo výborně.

Věřil jste po vašem gólu na 4:2 pro Spartu, že už se utkání znovu nezkomplikuje?
Ano, věřil. Já jsem už od prvního střídání věřil, že vyhrajeme!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek