15. 2. 2017 Jakub Borovský

Po pauze jdou opět do akce mládežnické týmy

Po reprezentační pauze nezačíná pouze Tipsport extraliga, ale také všechny mládežnické ligy. Junioři potřebují zabrat, příležitost mají hned třikrát v domácích duelech s Jihlavou a brněnskou Kometou a na ledě Karlových Varů. Starší dorostenci zakončí dvěma koly nadstavbovou část, už teď je ale jasné, že do play off půjdou z desátého místa. Mladší dorostenci budou bojovat o udržení neporazitelnosti v Českých Budějovicích a Hradci Králové.

JUNIOŘI

  • Umístění: 11.
  • Body: 58
  • Bilance: 18-1-2-16
  • Skóre: 135:131

Po více než čtrnácti dnech pauzy rozehrají sparťané další tři kola DHL Extraligy juniorů, kde musí zabrat, protože v posledních pěti zápasech vyhráli pouze jednou a spadli na jedenácté místo. Ve 39. kole vyzvou na domácím ledě Jihlavu, která je šestá a svěřence trenéra Gefferta dokázala v jediném vzájemném utkání porazit 5:4. V neděli čeká hráče A týmu velká výzva v podobě tradičního duelu s Kometou. O den dříve, než se stejní soupeři utkají v Tipsport extralize, přijedou do Prahy i brněnští junioři. Také Kometa byla v jediném vzájemném duelu úspěšnější a na domácím ledě vyhrála 4:1. Naopak úterní soupeř z Karlových Varů si z Prahy v listopadu přivezl porážku 1:5. 

ONLINE: Pátek 17. února - HC Sparta Praha - HC Jihlava 17:30

ONLINE: Sobota 18. února - HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 16:00

ONLINE: Úterý 21. února - HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 18:00


STARŠÍ DOROST

  • Umístění: 10.
  • Body: 74
  • Bilance: 24-1-0-17
  • Skóre: 159:123

Poslední dvě kola nadstavbové části NOEN Extraligy staršího dorostu čekají ve středu a pátek starší dorostence. I když je dvě utkání ještě čekají, už teď mají jistotu, že zůstanou desátí. Na deváté místo ztrácí totiž sedm bodů, na jedenácté mají zase náskok jedenácti bodů. Ve středu pojede parta okolo trenéra Žemličky do Jihlavy, která v jediném vzájemném utkání zvítězila v pražské Tipsport areně jasně 4:0. V pátek zakončí nadstavbu duelem proti Brnu, které sparťané naposledy porazili 5:4.

ONLINE: Středa 15. února - HC Jihlava - HC Sparta Praha 17:00

ONLINE: Pátek 17. února - HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 13:30


MLADŠÍ DOROST

  • Umístění: 1.
  • Body: 94
  • Bilance: 30-2-0-0
  • Skóre: 208:71

Jen zeleně zbarvené výsledky, které znamenají vítězství, svítí ve statistikách mladšího dorostu. Ani po dvaatřiceti duelech neprohráli a na tom nebudou chtít zajisté nic měnit ani nyní. Do konce nadstavby zbývá ještě šest kol, už teď ale sparťané ví, žes přehledem ovládnou skupinu A. Ještě vylepšit skvostnou sérii bez porážky mohou hned ve čtvrtek na ledě českobudějovického Motoru. Ten je jedním ze dvou týmů, který dokázal svěřencům Jaroslava Nedvěda uzmout alespoň bod. V neděli vyjedou do Hradce Králové. Ten porazili sparťané ve všech třech případech a Mountfield si vždy odvezl debakl.

ONLINE: Čtvrtek 16. února - HC Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 18:00

ONLINE: Neděle 19. února - HC Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 12:00

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek