4. 11. 2017 Daniel Ryl

Před pauzou doma, Sparta hostí Mountfield HK!

Sparta se vrací domů a před reprezentačním turnajem Karjala ji čeká poslední extraligové utkání. V neděli 5. listopadu přivítá od 18.00 hodin Mountfield HK, proti kterému si připíšou domácí premiéru trenér František Výborný a obránce Zbyněk Michálek. Pražané mají navíc svému soupeři co vracet, protože s ním prohráli poslední dva domácí duely.

Bídný start je minulostí, Mountfield se dere na vrchol i díky Rybárovi

Tři zápasy, nula bodů. Vstup Východočechů do nové sezony Tipsport extraligy musel být pro všechny fanoušky zklamáním, dokonce vyvrcholil promluvou vedení s kapitánem Jaroslavem Bednářem. Klub ale podržel trenéra Václava Sýkoru a v managementu zachovali chladnou hlavu – vyplatilo se. Mountfield HK si v prvních sedmi říjnových zápasech připsal plný počet bodů a vyhoupl se do nejlepší čtyřky tabulky.

Ve druhé polovině října se sice zadrhl, když prohrál tři ze čtyř zápasů, ale nenechte se mýlit. Důvodem nejsou bídné výkony, ale jen velmi špatná koncovka. Dva zápasy totiž prohráli Východočeši fotbalovým výsledkem 0:1, jen na ledě Třince vstřelili tři branky a zvítězili 3:0, čímž potvrdili, že se jim na Oceláře dlouhodobě daří.

I poslední výsledky svědčí o tom, že Východočeši mají to podstatné – spolehlivého brankáře. Slovenský strážce svatyně Patrik Rybár totiž doslova září. Z posledních dvanácti zápasů totiž inkasoval více než dva góly pouze jednou a udržel už čtyři čistá konta! V posledním duelu v Olomouci dostal opět jediný gól, přesto to hostům na body nestačilo.

„Odehráli výborný zápas dozadu, i když dopředu hráli také hodně aktivně. Z toho vyplynulo několik šancí, samostatných nájezdů. Bohužel jsme je nevyužili a takhle to dopadlo,“ litoval na klubovém webu útočník Rudolf Červený, kterému dal za pravdu i trenér Václav Sýkora. „To hodně mrzí. Musím ale říct, že Olomouc si šla za vítězstvím o něco víc než náš tým. Díky tomu uspěla. Našemu týmu bych vytkl i přesilovky, relativně dobře jsme sehráli jen tu první, řekl zkušený kouč, který chválil oba brankáře.


SPARTA VS. MOUNTFIELD HK ŘEČÍ STATISTIK



Výborný se vrací domů, Michálka čeká domácí premiéra

Porážkou na ledě Komety Brno se vrátil na lavičku Sparty trenér František Výborný. I přes ztrátu ale svůj tým chválil a v rozhovoru přiznal, že byl před obnovenou premiérou pořádně nervózní. „V noci před zápasem jsem se budil a celý den jsem dost prožíval. Až po pár střídáních jsem se uklidnil. Už tradičně velmi rychle odhodil svou bundu. „Všude, kde jsem kdy trénoval, už byli kustodi nachystaní, že bunda letí po pár střídáních, jak se zahřeju,“ usmíval se nový režisér sparťanské střídačky.

Kromě celého týmu si pochvaloval i premiéru obránce Zbyňka Michálka, který si připsal první start ve Spartě a při porážce zaznamenal jednu asistenci. „Ani jsem nečekal, že bych hrál tolik. Na konci jsem toho měl plné zuby,“ přiznal v pozápasovém rozhovoru. Oba dva však věří, že jejich premiéra před domácím publikem bude proti Mountfieldu HK vítězná.


Sparta chce napodobit výhru na východě Čech a ukončit sérii porážek

Vzájemné zápasy obou celků nabízí zajímavý pohled – daří se zejména hostům. Sparta trend potvrdila, když v prvním vzájemném střetnutí aktuální sezony zvítězila v rámci 7. kola na půdě Východočechů 3:2. Pražany nerozhodil ani obrat domácích po vedoucí trefě Roberta Říčky a na jeho góly navázali Petr Zámorský s Jiřím Černochem. Na domácím ledě ovšem s Mountfieldem HK sparťané prohráli oba poslední vzájemné duely.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Honzík – Pavelka, Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Dvořák, Piskáček (A) – Kumstát, Pech (C), Forman – Rousek (A), Vrána, Kudrna – Říčka, Klimek, Reichenberg – Smejkal, Černoch, Uher. Trenéři: František Výborný a Jaroslav Nedvěd.

Mountfield HK: Rybár – Gregorc, Cibulskis, Graňák, Rosandić, Vydarený, Pláněk, F. Pavlík – Jarůšek, Dragoun, Köhler – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Červený, Koukal, Cingel – R. Pavlík, Džerinš, Vopelka. Trenér: Václav Sýkora.



FOTO: Stanislav Souček (www.mountfieldhk.cz)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek