21. 12. 2017 HC Sparta

Přijede Kometa. Nadělí Sparta fandům výhru?

Vánoce jsou tady, ale zdobení stromečku, nebo balení posledních dárků odložte – Spartu ještě čeká domácí duel! V pátek 22. prosince se totiž ve šlágru 32. kola hokejové Tipsport extraligy postaví Kometě Brno a před zaplněnými tribunami bude chtít ukončit sérii čtyř porážek za sebou. Parta Františka Výborného tak bude chtít fanouškům nadělit tříbodový dárek pod stromeček a hlavně odrazit útok soupeřů z nižších příček tabulky. Vypjatý duel s moravským celkem startuje v 18.30 hodin, hala se otevírá již v 17.00 hodin. Vzhledem k očekávané vysoké návštěvě doporučujeme dorazit s dostatečným časovým předstihem!

Při utkání bude nadělovat Sparťanský Ježíšek

Při utkání s Kometou Brno se uskuteční již dvanáctý ročník tradičního projektu Sparťanský Ježíšek pro děti z dětských domovů, na kterém klub spolupracuje s nadací Srdce na dlani. Do čtvrtka probíhala charitativní aukce, jejíž výtěžek bude při utkání věnován právě nadaci Srdce na dlani. Dar pro dětské domovy bude doplněn o částku z charitativního prodeje u vánočního stromečku přímo v O2 areně, kde můžete koupit sparťanské produkty za atraktivní ceny. Stromeček najdete u hlavního vchodu, prodej probíhá do poloviny zápasu. Děkujeme, že pomáháte společně s námi!


Obhájce titulu se aktuálně trápí

Když mistrovská Kometa vstoupila do sezony, mnozí jí předpovídali kocovinu, ale opak byl pravdou. Tým Libora Zábranského dokázal v úvodních dvanácti kolech desetkrát zvítězit a vyšvihl se do čela tabulky. Na přelomu října se ovšem karty obrátily a Kometa od té doby prohrála třináct z osmnácti zápasů.

I kvůli tomu se Jihomoravané propadli tabulkou na páté místo a ve druhé polovině listopadu prohráli dokonce pětkrát v řadě. Pravdou ale je, že šest porážek přišlo až v nastavení a většinu zbývajících duelů ztrácelo Brno o jeden dva góly. To byl i případ posledního duelu s Chomutovem, v němž parta kolem Martina Erata padla 2:3.

Domácí v něm dvakrát bleskově stáhli náskok soupeře, ale na třetí trefu už zareagovat nedokázali. „Musíme se tlačit víc do branky a ne hrát v rohu,“ přiznal na klubovém webu útočník Radim Zohorna. Záda mu v brance jistil Marek Čiliak a na střídačce seděl Marek Langhamer, o jehož služby stála i Sparta. Kmenový hráč Arizony však nakonec nabídku nepřijal a dal na doporučení agentů přednost právě Kometě. A možná už v pátek si v jejím dresu připíše premiéru v extralize.


SPARTA VS. KOMETA ŘEČÍ ČÍSEL


Sparta se vrací domů, v Brně dvakrát padla

I vzhledem k prohození pořadatelství se oba týmy v aktuální sezoně potkaly dvakrát a pokaždé na brněnské půdě. V prvním duelu sparťané dokonce vedli, když se ujala teč Jiřího Smejkala, ale domácí v závěru prostřední části vyrovnali a ve třetí třetině rozhodli o porážce Sparty 1:2.

Odveta pak byla na programu po více než měsíci. Obnovenou premiéru na lavičce Sparty si připsal trenér František Výborný, v jeho týmu pak pro změnu debutoval obránce Zbyněk Michálek. Ve druhé části právě jeho přihrávka pomohla k vyrovnání na 2:2, ale v nastavení už Jan Hruška udeřil potřetí a sparťané si odvezli do Prahy prohru 2:3 po prodloužení.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Aittokallio – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, Nedomlel, Pavelka, Dvořák – Říčka, Vrána (A), Kudrna – Jarůšek, Hlinka (C), Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Klimek, Uher. Trenér: František Výborný, Jaroslav Nedvěd a Martin Janeček.

HC Kometa Brno: Čiliak – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – T. Svoboda, Hruška, M. Erat (C) – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, R. Zohorna, Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna. Trenéři: Libor Zábranský a Kamil Pokorný.



FOTO: Michal Eger / hc-kometa.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek