20. 1. 2018 Petr Pavlík

První zápas Holdu je tady, přijedou Vítkovice

Sparťany čeká první utkání věnované devátému ročníku projektu Sparta vzdává hold. V zaplněné O2 areně, kam jsou zváni příslušníci složek Integrovaného záchranného systému, se střetnou s Vítkovicemi. Vzhledem k množství diváků doporučujeme na utkání vyrazit s dostatečným časovým předstihem. Duel startuje v 15.00 hodin a arena se otevírá již hodinu a půl před jeho začátkem.

Sparťané nastoupí ve speciálních dresech


Vítkovice pořád na koni, vyhlížejí druhou příčku!

Ostravanům se v této sezoně daří takřka na výbornou a před koncem základní části budou bojovat o druhé místo v tabulce Tipsport extraligy. Vítkovice zvládají svá utkání většinou s přehledem a jen zřídka se stane, že by vítkovická mašina selhala. Nejlepší tažení Vítkovičtí předvedli v prosinci, ve kterém prohráli pouze jediný zápas! I tento fakt je řadí mezi současnou špičku domácí soutěže.

128
Tolik branek nasázeli vítkovičtí střelci do svatyň svým soupeřům. Obrana na tom také není špatně, s 93 obdrženými góly se řadí mezi nejlepší v lize.

V posledním kalendářním měsíci Ostravané dominovali a dělali ostatním týmům pořádné trable. Svůj výkon korunovali například v utkáních s Boleslaví nebo právě Spartou, protože v obou dvou případech nadělili sedm branek! V posledních zápasech se vítkovická Ridera trochu zadřela, ale stále je při chuti. Od silvestrovského utkání výhry střídají prohry, ale vítkovickým fanouškům to nemusí vadit. Poslední porážku si Ridera připsala ve Zlíně, jenž padla 1:2. Na domácím ledě však potvrdila svoji sílu, když porazila Olomouc 5:2.

Nad výhrou proti Olomouci se také výraznou měrou podílel obránce Marek Hrbas, který si v utkání připsal dva body za gól a nahrávku. "Úvod nám moc nevyšel. Na střely to bylo snad 4:11. Takže začátek zápasu byl z naší strany hodně špatný. V kabině jsme si k tomu něco řekli a bylo to znát. Přidali jsme emoce a podobně. Ve druhé třetině to bylo už lepší," pochvaloval si vítkovický zadák. "Nám hlavně pomohla třetí branka. Celou druhou třetinu jsme začali úplně jinak. Začali jsme dohrávat osobní souboje a hlavně jsme v nich přitvrdili a navíc tím, že jsme se tlačili více do branky a stříleli. Bylo to prostě lepší," zhodnotil utkání bývalý sparťanský hokejista.


SPARTA VS. VÍTKOVICE ŘEČÍ ČÍSEL:


Ve vzájemných duelech jasně kralují Vítkovice

Sparťanům se na Vítkovice v posledních vzájemných utkáních nedaří a tak tomu zatím je i v této sezoně. Pražané narazili na houževnatý výběr Jakuba Petra třikrát a pokaždé z toho vyšel vítězně ostravský celek. První utkání proběhlo ve třetím extraligovém kole v Ostravě, kam sparťané jeli potvrdit dvě předchozí výhry. Na ně však nenavázali, jelikož domácí zasypali sparťany šesti góly a na hostující straně korigoval obránce Pavelka na konečných 1:6.

Druhé střetnutí bylo už o něco vyrovnanější, ale Vítkovičtí znovu potvrdili, proč se jim v této sezoně tak skvěle daří. Sparťanské porážce nezabránil ani dvoubodový útočník Miroslav Forman, a Pražané tak prohráli 2:4. Za tři dny oba celky změřily síly v odvetě opět na Moravě a tentokrát se utkání od začátku neslo v režii domácích borců. Vítkovičtí vsítili svému protějšku sedm gólů, sparťané nestačili bruslařsky a prohráli vysokým rozdílem 3:7. Dvě trefy v utkání měl na svědomí útočník Sparty Andrej Kudrna.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Aittokallio – Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Klok, Sloboda, Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Š. Stránský, Szturc – Pytlík.



FOTO: www.hc-vitkovice.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli