11. 2. 2017 HC Sparta

Rekordní autogramiáda finalistů Ligy mistrů

K historickému počinu v Lize mistrů v podobě stříbrné medaile přibyl v sobotu v podvečer další pomyslný úspěch. „Za poslední roky, co jsem ve Spartě, nepamatuju tolik lidí na podpisovce,“ říkal Jaroslav Hlinka s úsměvem. Sparťanský kapitán se společně s dalšími spoluhráči podepisoval přes dvě hodiny v Galerii Harfa nadšeným davům fanoušků. Sešlo se jich přes pět stovek, což je nevídané číslo.

Již hodinu a půl před ohlášeným startem autogramiády se začala tvořit fronta, která se postupně linula několik desítek metrů, až skončila u východu z Galerie Harfa směrem k O2 areně. Někteří hráči dorazili ještě před půl sedmou a začali s podepisováním speciálních kartiček, které připravil klub přímo k finále Champions Hockey League. „Jsou moc hezké. Řekla bych netradiční vzhledem k těm, na které jsme zvyklí z extraligy,“ poznamenala fanynka Míša, jež absolvuje s minimálními výjimkami každou podobnou akci. „A je pravda, že tolik lidí ve frontě nepamatuji,“ dodala.

I samotní hráči byli nadšení zájmem fanoušků, který nebývá na akcích v průběhu sezony takový. Jenže on jeden díl tohoto ročníku v úterý ve švédském Göteborgu skončil. Finále prestižní Ligy mistrů sice sparťané v prodloužení prohráli, nicméně pokřik „Pro nás jste mistři“ bezprostředně po závěrečném hvizdu přímo na stadionu, hovoří za vše. „Je to tak, pro nás jsou kluci mistři, a proto jsme tady. Jsme moc rádi, že jim můžeme poděkovat osobně za to, co v téhle sezoně Ligy mistrů předvedli. Je to velký úspěch,“ pověděl fanoušek Petr.

Samotní hráči se tradičně kromě speciálních kartiček podepisovali na všechno možné. Samozřejmostí byla trička, kšiltovky, šály a dresy, ale našli se také nadšenci, kteří chtěli podepsat třeba vlastní hokejky či hokejové přilby. „Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Když jsem přišel deset minut před začátkem akce a viděl toho hada fanoušků, ani jsem nedohlédnul na konec. Počítal jsem, že tu budeme tak do půlnoci,“ smál se Lukáš Pech.

Cramo Top Scorer mužstva zaujal pozici tradičně vedle Petra Kumstáta. Nerozluční parťáci tak společně pózovali nadšeným fanynkám a fanouškům. „Kumi je expert na selfíčka, tak jsem vždycky řekl, ať se taky vyfotí s námi, aby tam jen tak neseděl a nebylo mu to líto,“ nepřestal si Pech utahovat ze svého kamaráda. „Když přišlo nějaké starší děcko, musel si stoupnout na špičky, aby byl vůbec na fotce vidět,“ kontroval Kumstát. Nálada při autogramiádě byla perfektní na straně hráčů i sparťanských příznivců.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek