31. 8. 2017 Robin Mana

Říčka: Při gólu jsem měl i trochu štěstí

Podruhé ve třech dnech vyzvali hokejisté Sparty soupeře z Mladé Boleslavi a ten byl znovu těsně nad jejich síly. Pražané se sice jako první radovali z gólového zásahu, Středočeši ale dokázali rychle kontrovat a celkově vyrovnané utkání pak rozhodli trefou necelé tři minuty před koncem. Za hosty se mezi střelce tentokrát zapsaly dvě z letních posil, Alexander Reichenberg a ROBERT ŘÍČKA.

A byl to právě osmadvacetiletý odchovanec Havířova, který už v šesté minutě uplatnil před brankou Středočechů svůj důraz a poprvé rozvlnil síť za zády gólmana Maxwella. "Byl to poměrně rychlý protiútok. Míra Forman je neskutečně silný na puku a na křídle se parádně dostal za obránce. Já jsem tam byl v pravou chvíli a myslím, že jsem měl i trochu štěstí, protože jsem puk dostal do branky přes hůl obránce. Ale musím říct, že už před zápasem jsme se bavili, že bychom to takhle chtěli hrát, tlačit se do branky a být důrazní," přiblížil Říčka.

Naneštěstí prakticky po buly dokázal soupeř vyrovnat, když se z dorážky prosadil Musil, a v dalších minutách zápasu byl pak vyrovnaný nejen výsledek, ale i celkový obraz hry. "Soupeř byl nebezpečný hlavně z protiútoků, a to jak dnes, tak i v úterním zápase v Poděbradech. Mají rychlé útočníky, v obranném pásmu hrají jednoduše a vyhazují puky. My jsme si chtěli vyzkoušet různé herní varianty, ale možná jsme nebyli tak aktivní, jako v prvním zápase. Byl to náš předposlední přípravný zápas, je to určité varování, ale zároveň není třeba z toho dělat nějaké velké závěry," zhodnotil sparťanský pravý křídelník.

Narážel tím přitom na přesilové hry, ve kterých se tentokrát nedařilo ani jedné ze stran. Do statistiky trestů se oba týmy zapsaly pětkrát, o jediný gólový zápis se při početní výhodě postarali hosté. Mladoboleslavští dokonce nevyužili více než minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. "V početní výhodě nám to zatím trochu vázne a i dnešní přesilovková branka byla spíše spíše šťastná, než nějak zvlášť vypracovaná. Ještě na tom zapracujeme."

Poslední přípravný duel před startem extraligy čeká Spartu v úterý před domácím publikem proti Slavii a sparťan Říčka přiznává, že se na jediné derby sezony moc těší. "Pro mě to bude první derby a vlastně první zápas před domácími fanoušky, protože proti Koreji před měsícem jsem ještě nehrál. Věřím, že předvedeme dobrý hokej, fanoušci si to užijí a bude to pro nás vítězná generálka," uzavřel Říčka.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek