29. 4. 2016 Daniel Ryl

Rozlučka hráčů s fanoušky byla úspěšná!

This text will be replaced

Rozlučka hráčů s fanoušky byla úspěšná!

I tento rok se hokejisté Sparty rozloučili se svými fanoušky na oficiální rozlučce. Ta se uskutečnila ve čtvrtek v podvečer na střeše Galerie Harfa a slavila úspěch! Přibližně dvě stovky fanoušků poděkovali hráčům za výkony v uplynulém ročníku Tipsport extraligy, který sparťané zakončili ziskem stříbrných medailí a od fanoušků slyšeli zasloužený potlesk. I přes finálové zklamání už byli hlavní aktéři i fanoušci v dobrém rozpoložení.

Na střeše Galerie Harfa se sešel téměř kompletní kádr A-týmu. Kromě reprezentantů chyběli jen trenér Josef Jandač a také zranění Michal Čajkovský a Daniel Přibyl, jenž pokračují v léčbě. Všichni hráči včetně realizačního týmu se nejprve sešli na pódiu, kde fanouškům ukázali trofej pro druhý tým Tipsport extraligy a vysloužili si potlesk sparťanských fandů.

„Zklamání z finálové porážky je stále velké a jen tak nepřejde. Jsme ale rádi, že fanoušci ocenili povedenou sezonu i stříbrné medaile, které jsou velkým úspěchem,“ těšilo obránce Michal Barinku, jemuž dali za pravdu i další spoluhráči. Velký aplaus si vysloužil zejména kapitán Jaroslav Hlinka, který se v krátkém rozhovoru vrátil k pátému utkání v Liberci.

V jeho závěru mohl poslat utkání do prodloužení proměněným nájezdem, ale možná i tíhou okamžiku své trestné střílení neproměnil. „Nervózní jsem byl, protože jsem věděl, že to může být klíčový. Bohužel to nevyšlo, ale sezona byla podle mě úspěšná. Druhé místo po základní části i stříbrné medaile jsou úspěchem,“ uvedl sparťanský tahoun, jenž v sezoně překonal několik rekordů.

Na rekordní pátý titul ovšem nedosáhl a jediný bod ho dělí od vyrovnání nejproduktivnějšího hráče v historii českého play off Jiřího Dopity. V posledních dnech se tedy nabízela otázka, zda to ještě zkušený centr zkusí a záludné otázce se nevyhl ani při rozlučce. Jaký verdikt fanoušci slyšeli?

„Přemýšlel jsem o tom a vypadá to, že to ještě zkusím,“ řekl bývalý reprezentant, jehož větu náhle přerušil potlesk spokojených fanoušků. Slova sparťanského tahouna potvrdil i sportovní manažer Patrik Martinec, podle kterého by mělo být v nejbližších dnech potvrzeno prodloužení spolupráce. Po krátkých rozhovorech s hlavními aktéry následovala další část programu.

Hráči nejprve rozházeli mezi fanoušky trička k play off 2016 a následně se přesunuli mezi ně. Fandové tak mohli přijít za svými oblíbenci, prohodit s nimi pár slov, vyfotit se, nebo získat cenný autogram. „Pro fanoušky to je zážitek a pro nás nezvyklé zpestření. Jsme rádi, že jim můžeme touto formou poděkovat za podporu a popovídat si s nimi, protože během sezony tolik možností není,“ řekl jeden z mladších členů týmu Martin Procházka.

Když fanoušci a fanynky odcházeli s cennou selfie v telefonu či autogramem na dresu, přišlo na řadu hudební překvapení v podobě kapely Děda Mládek Illegal Band, proložené vystoupením Prague Stars Cheerleaders. Čtvrteční rozlučka tedy slavila úspěch a všichni její účastníci jistě věří, že na té příští už nebude chybět pohár pro mistra ligy.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek