22. 4. 2016 Daniel Ryl

Skleslí nejsme, vrátíme se, věří Forman

Parádní a zřejmě nejvyrovnanější bitvu finálové série sledovala vyprodaná Home Credit Arena. V pátém utkání série se radovali domácí Bílí Tygři, kterým se nejprve podařilo otočit nepříznivý vývoj a následně zareagovat na vyrovnávací trefu MIROSLAVA FORMANA. Sparta tak bude muset v nedělním domácím utkání odpovědět vítězstvím a vybojovat si sedmé utkání.

Nechybělo ovšem mnoho a Sparta mohla utkání poslat do prodloužení, protože v posledních vteřinách zápasu byl zfaulován Jaroslav Hlinka, ale své trestné střílení neproměnil. „Na střídačce jsme to prožívali asi jako každý fanoušek. Všichni jsme se chytili kolem ramen a doufali, bohužel to nevyšlo. Nedá se nic dělat,“ mrzelo po utkání sparťanského střelce.

Miroslav Forman

V jeho slovech však byla znát velká míra odhodlání. „Všichni věříme, že pokud budeme hrát takhle, tak se sem ještě vrátíme na sedmé utkání. Po utkání jsem neviděl nikoho, kdo by byl nějaký přešlý. Věříme, že doma uspějeme,“ ujišťoval před novináři autor třetího gólu, po němž sparťané nedokázali odskočit a naopak inkasovali.

„Po vyrovnání byly šance na obou stranách, asi rozhodl klid na hokejkách. My jsme udělali jednu chybu, kterou Liberec dokázal potrestat.“ Sparta sice po první třetině vedla po dvou gólech do sítě Marka Schwarze, ale nově příchozího Jána Lašáka překonala pouze jednou právě Formanovým gólem. „Schwarzik dostal blbý gól, ale minule nás vychytal. Oba jsou kvalitní, ale nám je to jedno, kdo tam je.“

Sparta opět dohrávala v okleštěné sestavě. „Mně to třeba vyhovuje, když se hraje na méně hráčů. Máme v týmu mladý kluky, kteří mají hodně síly a zkušenější kluci to vynahradí chytrostí. Hlavně to je finále, tady nemůže být o ztrátě sil ani řeč,“ odmítl únavu sparťanský buldok, jenž se tentokrát přesunul do druhé útočné formace po bok Lukáše Pecha a Petra Kumstáta.

Oblíbenec sparťanských fanoušků před novináře řádně odmítl, že by se porážka na pražském celku nějakým způsobem podepsala. „Jsme odhodlaní. Hrajeme o titul po devíti letech a chceme to urvat. Už se koukáme jenom dopředu, věříme, že nedělní utkání můžeme zvládnout,“ zakončil odhodlaně hráč s číslem 88 na zádech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek