23. 10. 2016 Jakub Borovský

Skvělý pocit, řekl o premiérovém gólu Kalina

Sparťané porazili v nedělním utkání Pardubice v O2 areně 4:1. Výrazný podíl na výsledku měl PETR KALINA, který vstřelil svůj vůbec první gól v Tipsport extralize, navíc to byl gól vítězný. "Jsem moc rád, že mi to tam dneska spadlo," radoval se sparťanský bek po utkání.

V nedělním utkání jste vstřelil vůbec první gól v Tipsport extralize, přitom nejste typ hráče, který by často střílel. Co na to říkáte?

Jsem moc rád, že mi to tam dneska spadlo. Musím poděkovat Klímovi, který tam výborně stál. Při zápase chci střílet, dostávat se do šancí. Martin Gernát mi poslal puk, nahrávat už nešlo, tak jsem to zkusil a vyšlo to. Skvělý pocit.

Váš spoluhráč Barinka vám hned dojel pro puk k rozhodčím, jak moc potěší, když takto zkušený hráč udělá podobné gesto?

Hodně. A pak ho ještě vzal a nadepsal mi ho. Jsem za to moc rád, protože od takového hráče to opravdu potěší. Navíc mi pak všichni kluci v kabině gratulovali, to je moc příjemné. Doufám, že takhle budu střílet i dál.

1.
PETR KALINA si připsal první gól v extralize

Jaké to pro vás je, že v devatenácti letech nastupujete v extralize po boku takových hráčů, jako je Jaroslav Hlinka, Michal Barinka a další?

Je to výborná zkušenost do dalších zápasů, do budoucna. Já k nim opravdu vzhlížím, při tréninku je pozoruji. Je pro mě čest, že se s nimi můžu bavit, kamarádit. Je to hezké.

Proti Pardubicím byli u většiny gólů beci, jakou roli máte jako obránci v útočných akcích?

Naším úkolem je střílet na bránu, dostat to před gólmana. Útočníci dneska skvěle stáli na brankovišti, stínili a nám to tam napadalo. Není důležité, kdo ty góly dává. Hlavní je, že jako tým góly dáme a bereme tři body.

Pardubice nebyly vůbec lehkým soupeřem. Co říkáte na to, že po půlce zápasu bylo skóre 1:1?

Oni výborně napadli, měli rychlé protiútoky. Jsme rádi, že jsme vyhráli a máme doma tři body.

Utkání bylo věnováno dětem, přišlo téměř osm tisíc fanoušků, co jste říkal na atmosféru?

Určitě je skvělé, že přijde tolik diváků. Když fandí, my je slyšíme, ženou nás dopředu. Potěší to a donutí nás to hrát kvůli nim. Snad jich bude chodit co nejvíce.

Příští utkání hrajete opět doma proti Liberci, co čekáte od reprízy loňského finále?

Liberec je výborný tým, bude určitě hodně napadat. My se budeme snažit zase vyhrát a získat další tři body. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila