20. 1. 2017 Michal Sedláček

Sledge hokejisté obsadili v Ufě třetí místo

Sledge hokejisté Sparty za sebou mají mezinárodní turnaj v ruské Ufě. A domů se nevrací s prázdnou. Po výhře nad výběrem Číny berou sparťané bronz. V utkání o třetí místo zdolali asijského soka v poměru 5:1. Brankář Michal Vápenka si navíc odnesl i cenu pro nejlepšího brankáře turnaje.

Všechno začalo i skončilo s Čínou. Na úvod turnaje vyhrála Sparta nad výběrem Číny 14:1. Poté je čekal náročný dvojzápas během jednoho dne. Prvním soupeřem pražského celku byl ruský Phoenix. Ten po velké bitvě udolal Spartu 2:1 v prodloužení. V následném duelu o pár hodin později pak stejným poměrem padli v základní hrací době se South Tirol Eagles.

Sparťané tak obsadili ve čtyřčlenné skupině třetí místo a čekal je souboj o bronz se čtvrtým týmem tabulky, kterým byla po třech prohrách Čína. Po jasné výhře v prvním zápase, čekal Spartu nyní daleko těžší boj. "Nečekal jsem, že to bude až takto divoké. Ke každému zápasu přistupuji tak, jako by tam stál mistr světa. Bylo vidět, že kluci to trochu podcenili. První zápas vyhráli 14:1, tak si řekli, že to nějak půjde. Číňané se ale nabudili a výkonnost jim rostla zápas od zápasu," komentoval utkání trenér Jan Katauer.

Lehké to nebylo, ale nakonec Sparta houževnatého soka porazila 5:1. Svou roli sehrálo několik faktorů. "Trochu se asi i projevila únava po středečních zápasech, kdy jsme hráli dvě utkání za sebou. Hlavně to byly nejtěžší zápasy tohoto turnaje, což se projevilo. Taky jsem si všiml, že Číňané začali vymýšlet i založení útoku, což v prvním zápase nebylo. To byl spíš takový chaos než hokej," všímal si kapitán Zdeněk Krupička, jenž vstřelil v zápase gól a přidal i asistenci. Nejraději ale bude vzpomínat na duel s domácím týmem.

"Člověk má radost, když dá gól i asistenci, ale asi zápas s Phoenixem byl z mé strany nejlepší. Tam jsem si opravdu plnil tu svou roli beka. Samozřejmě má člověk tendenci si dát gól, ale musím si zvyknout, že jsem teď v obraně. Proti Phoenixu se mi povedlo udržet Rusy, aby si nevyjížděli tak dopředu. Těší mě ale i góly a přihrávky. První zápas se mi dokonce povedlo dát gól z půlky, takže to když tam zapadne, tak to potěší," usmívá se Krupička, jenž si bronzu velmi cení.

"Pro nás je to moc velký úspěch. Jeli jsme si sem zahrát a získat zkušenosti. Vzali jsme s sebou nováčky, pro které je to největší motivace, a mohli si vyzkoušet, jaké to je na mezinárodní úrovni. Jsme spokojení, protože takové výsledky s Phoenixem a Eagles jsme vůbec nečekali. Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, tak si možná budeme ťukat na čelo. Díky tomu, že jsme do toho dali všechno, co jsme mohli, tak to dopadlo úplně nejlépe, jak mohlo," radoval se sparťanský kapitán.


Zápas o třetí místo: HC SPARTA PRAHA SLEDGE HOKEJ – ISH TEAM OF CHINA 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Šafránek (Z. Krupička, Kubeš), 20. Zapletal, 24. Z. Krupička (Kubeš), 33. Kubeš (Šafránek), 38. Kubeš (Zapletal) – 31. Feng (Xuesong).

Sestava HC Sparta Praha sledge hokej: Vápenka – Z. Krupička, Zapletal, Doležal – J. Krupička, Kubeš, Šafránek, Novotný, Mekleš, Nachtigalová, Frolík. Trenér: Jan Katauer.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek