30. 9. 2017 Robin Mana

Smejkal: Mám štěstí, snad to bude pokračovat

V nečekaně jednoznačnou partii se změnilo utkání 8. extraligového kola, ve kterém Sparta vyzvala úřadujícího vicemistra z Liberce. Pražané svému soupeři uštědřili sedmigólový příděl, na který Severočeši dokázali reagovat pouze kosmetickou korekcí v závěru utkání. Gólové hody hodnotil po zápase střelec vítězné branky, útočník JIŘÍ SMEJKAL.

Ten v aktuální sezoně nastoupil teprve ke svému třetímu utkání ve sparťanském dresu, podobně jako v úterním utkání v Brně si však i tentokrát mohl vychutnat gólovou radost, když šikovnou tečí usměrnil Nedomlelovo nahození od modré čáry za záda gólmana Willa. „Radost samozřejmě mám, ale nechtěl bych to nijak přeceňovat. Dvakrát to tam teď padlo docela šťastně, já jen doufám, že to bude podobně i pokračovat,“ zhodnotil skromně své gólové příspěvky Smejkal, který se zároveň ke své trefě ještě jednou vrátil. „Říkali jsme si, že před bránou musí být vždy alespoň jeden hráč. Viděl jsem, že tam nikdo jiný nejde, tak jsem si tam najel a naštěstí to dobře dopadlo.“

Byť to byl právě dvacetiletý forvard, který se postaral o vítěznou trefu, sám viděl rozhodující moment zápasu jinde. „Měli jsme výborný vstup do utkání, hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Hned v první třetině nám tam napadalo skoro všechno, ale zlomilo se to podle mě až čtvrtou brankou Roberta Říčky. Liberec už nedokázal reagovat a pak už se zápas jen dohrával. V závěru už nám šlo jen o to, dohrát to bez gólu pro Samiho. To se nám bohužel i kvůli mému hloupému faulu nepodařilo,“ naráží Smejkal na své vyloučení ze závěru zápasu, po kterém Liberečtí zaznamenali zásluhou Ordoše čestný úspěch. „Po zápase jsem se Samimu hned omlouval, ale asi mu budu ještě něco dlužen,“ dodal s úsměvem.

Po gólových hodech z první a druhé třetiny viděli diváci ve třetí části již jen dvě branky, na ledě se ale i za rozhodnutého stavu začalo překvapivě jiskřit. „Byly tam nějaké emoce, ono není příjemné když takhle vysoko prohráváte. Oni to nezvládali, my jsme nepolevili a z toho pak plynuly ty drobné potyčky. Nebylo to ale nic dramatického.“

Sparťané tak zvládli i druhé domácí extraligové utkání sezony a doma zůstávají neporaženi. Doma teď téměř nehrajeme, a proto jsme chtěli našim fanouškům předvést kvalitní výkon. To se naštěstí podařilo a myslím, že jsme potvrdili sílu našeho týmu. Ukázali jsme, že doma budeme jen těžko někomu přenechávat nějaké body,“ zhodnotil Smejkal.

Spartu nyní čeká nedělní výjezd na Hanou, kde by ráda tento tříbodový zisk potvrdila. „Bude to úplně jiný hokej. Olomouc hraje defenzivní styl hokeje a čeká na brejky. Jakmile dají gól, tak to zavřou a je hrozně těžké se tam dostat. Bude tedy důležité vstoupit dobře do zápasu a skórovat jako první,“ uzavřel mladý útočník.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek