20. 11. 2017 Daniel Ryl

Sparťanská krev 2017 vrcholí, přijede Zlín!

Přidat třetí triumf v řadě a vítězně zakončit Sparťanskou krev 2017. Svěřenci Františka Výborného mají před úterním utkáním 24. kola hokejové Tipsport extraligy proti Zlínu o motivaci postaráno, protože tímto zápasem vyvrcholí speciální akce věnovaná darování krve a kostní dřeně. Utkání je na programu v úterý 21. listopadu od 18.30 hodin, ale doprovodný program začne mnohem dříve. Všichni dárci, kteří v tomto roce darovali svou krev, mají na utkání se Zlínem vstup zdarma. Stačí se na Zákaznickém centru prokázat dárcovským průkazem.

V úterý proběhne nábor do registru dárců kostní dřeně!

Před utkáním s dvanáctým týmem extraligové tabulky proběhne v Galerii Harfa nábor do Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM. Ti, kteří chtějí pomoci, se mohou během pár minut zaregistrovat a přidat se k dalším stovkám dárců. "Češi vstupují do registru kostní dřeně hojně. Na začátku listopadu jsme měli od začátku roku 2 551 nových lidí, což je absolutní rekord. Já bych byla ráda, aby toto číslo motivovalo i další dárce, protože transplantace kostní dřeně je často jedinou možnou léčbou u určitých forem poruch krvetvorby," uvedla Bc. Gabriela Hošková, koordinátorka Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM.

Tři vylosovaní výherci z řad prvodárců krve, kteří se aktivně zúčastnili dvou oficiálních termínů Sparťanské krve (6. a 14. listopadu), měli šanci získat speciální sparťanský VIP balíček (dvě VIP vstupenky na utkání a následné setkání s hráči extraligového A-týmu). Stejnou možnost pak dostanou i tři vylosovaní výherci z nově zaregistrovaných členů Českého registru dárcovství krvetvorných buněk IKEM. Kromě toho bude vylosován i jeden výherce, který získá auto na víkend od společnosti Louda Auto, hlavního partnera HC Sparta Praha.

Navíc k tomu všichni obdrží tradiční sparťanský dárkový balíček a v něm mimo jiné poukázku na 100 Kč od společnosti BILLA, která je generálním partnerem klubu, a poukázku na 100 Kč od společnosti KIKA patřící do skupiny GOLD partners. Samozřejmostí je pak voucher na 2 vstupenky, který lze využít hned na úterní zápas proti Zlínu, nebo jakýkoliv následující domácí duel Sparty v Tipsport extralize.

INFORMACE O DAROVÁNÍ KOSTNÍ DŘENĚ ČTĚTE ZDE!


Zlín přestal střílet góly a propadá se ke dnu

Bohatým bere, chudým dává. Zlín v závěru října zaskočil Liberec, dobyl Brno a zvládl i důležitý duel na ledě Litvínova. Už před ním ale prohrál domácí utkání s nováčkem z Jihlavy a svěřenci Roberta Svobody přestali střílet góly. V posledních zápasech na to doplácí i výsledkově, když ve čtyřech duelech dali pokaždé po jediné brance. Od Olomouce pak dostali tři góly, na ledě Mountfieldu HK pět, třikrát inkasovali s Třincem a naposledy schytali na domácím ledě debakl 1:6 od Mladé Boleslavi.

Berani tak prohráli už počtvrté za sebou, což se jim už stalo v prvních pěti zápasech základní části. Následně se ovšem zvedli a i díky výtečným výkonům brankáře Libora Kašíka dokázali vyhrát šest ze sedmi zápasů. Aktuálně se tak nachází v podobné roli a věří, že na ledě Sparty dokážou nastartovat další příznivou šňůru, která by je dostala z aktuální dvanácté pozice.

Los jim ale do karet příliš nehraje. Po utkání na ledě Sparty je totiž čeká duel na ledě lídra z Plzně. „Nesmíme věšet hlavy. Je potřeba odrazit se od hry, která nebyla špatná. Extraliga je tak vyrovnaná, že se dá hrát s každým, i na Spartě nebo v Plzni se pokusíme zabodovat,“ řekl na klubovém webu po utkání se Středočechy zlínský kapitán Ondřej Veselý.


SPARTA VS. ZLÍN ŘEČÍ ČÍSEL


Spartě obrat nestačil, ze Zlína si neodvezla ani bod

Oba týmy mají za sebou už první vzájemný duel aktuální sezony. Sparta v něm zavítala na půdu Beranů, kde rychle pohrávala, ale po brankách Juraje Mikuše a Andreje Kudrny stav zápasu otočila. Jenže ještě před koncem prostřední části udeřil Roberts Bukarts a ve třetí třetině překonali domácí Samiho Aittokallia ještě dvakrát, čímž Spartě uštědřili porážku 2:4.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Honzík – Pavelka, Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Dvořák, Nedomlel – Forman, Pech, Kumstát (A) – Jarůšek, Vrána (A), Hlinka (C) – Kudrna, Reichenberg, Říčka – Rousek, Saponari, Smejkal.

Aukro Berani Zlín: Kašík (od 46. Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka, Petran – Šťastný, Honejsek, Bukarts – Okál, Fořt, O. Veselý – Kubiš, Fryšara, Illo – Ondráček, Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.



FOTO: Jiří Zaňát (www.hokej.zlin.cz)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek