8. 9. 2017 Tereza Velikovská

Sparťanští gólmani představují nové masky

Nová sezona startuje zápasem na ledě Pardubic a trojice sparťanských gólmanů do ní samozřejmě vstupuje s maskami vyladěnými do sparťanských barev a motivů. Dva nově příchozí brankáři, tedy Fin Sami Aittokallio a David Honzík z Karlových Varů, mají masky zbrusu nové. Třetí gólman Adam Wolf nyní chytá už ve své třetí masce se sparťanským motivem.

#74 Sami Aittokallio

Pětadvacetiletý finský gólman, který přišel v létě do Sparty z Kärpätu Oulu, čekal na svou sparťanskou masku s číslem 74 na bradě nejdéle, až do 1. září. Výsledek ale stojí za to, co říkáte? Boky rudé masky s jeho oblíbenými blesky v přední části zdobí velké kruhové logo klubu na jedné straně a obrys helmy sparťanského bojovníka na druhé. Vzadu na masce má Aittokallio českou a finskou vlaječku a také motivační slogan, který zní: "Throw your heart on the ice and the body will follow". Masku navíc zdobí ještě čtyři data. "Ta pro mě mají osobní význam, ale nechci ho prozrazovat," říká finský sympaťák. Návrh masky pro něj vytvořil sparťanský grafik Filip Kraus. "Na masce jsem chtěl mít sparťanské motivy v čele s bojovníkem a také blesky, které jsem měl na masce pokaždé," popisuje. 


#41 David Honzík

Čtyřiadvacetiletý David Honzík přišel před sezonou z Karlových Varů a první přípravné zápasy absolvoval ještě se zelenobílou maskou v barvách svého bývalého klubu. Samozřejmě si ale mezitím nechal vyrobit masku sparťanskou, kterou zdobí velké rudé eSko na bílém podkladu. Na jednom boku má Honzík lva s vyceněnými zuby, který stráží Prahu symbolizovanou obrysem Hradčan. Na druhém sparťanského bojovníka s kopím a štítem. Zadní stranu zdobí jeho číslo 41, stejné jako bradu masky, a také panáček v bojovém postoji. "Jde o obrázek, který odkazuje na bojovníka MMA Conora McGregora," prozrazuje Honzík. "Na masce jsem chtěl mít klubové sparťanské motivy a také Prahu. Na boku je tedy lev, což je moje znamení, jak stráží siluetu Hradčan." 


#31 Adam Wolf

Nejmladší z gólmanského tria je teprve sedmnáctiletý Adam Wolf. Ten v minulé sezoně 2016/2017 chytal za sparťanský starší dorost i juniorku a jako dvojka šel i do několika zápasů A-týmu. Na své první minuty v brance extraligové Sparty ještě čeká. "Mou současnou sparťanskou masku jsem chtěl mít co nejjednodušší. Takže ji mám celou rudou, nahoře velký znak klubu, na bradě nápis Sparta. A vzadu své jméno," prozrazuje brankářský benjamínek, který má již třetí masku se sparťanským designem.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek