7. 1. 2018 Petr Pavlík

Takový zápas jsem ještě nezažil, žasl Ďaloga

V nedělním utkání na ledě Mladé Boleslavi byl hodně vidět a na konci prostřední periody se mu podařilo snížit. Do listiny střelců se obránce MAREK ĎALOGA zapsal díky vlastnímu gólu boleslavského brankáře jako jediný z hostí a byla to pro něj vůbec první trefa po návratu do sparťanského týmu. "Za zápas jsme měli hodně šancí, na druhou stranu v našem pásmu jsme inkasovali góly po odrazech od bruslí. Tam náš brankář Ján Laco nemohl už nic dělat," krčil rameny sparťanský dlouhán.

Bruslařský celek sparťanského soupeře v některých fázích utkání přehrával a sparťany hned několikrát zamkl v jejich obranném pásmu."Boleslav je doma velice těžký soupeř. My jsme se na to připravovali dneska i včera, trenéři nás na to upozorňovali a věděli jsme, do čeho jdeme. Hokej se hrál celkem nahoru dolů, a to se divákům muselo líbit. Bylo tam docela hodně šancí z obou dvou stran, ale brankáři chytali dobře," přemítal zpětně obránce Ďaloga.

Jeho spoluhráči nastoupili do druhé třetiny s tím, že chtějí vyrovnat, ale domácí hokejisté byli rozjetí a nepouštěli svého soka k Maxwellovi. "My jsme se poté snažili s tím něco udělat, ale ne a ne to tam padnout. Něco jsme si vypracovat dokázali, ale bohužel body nebereme. Oba brankáři podali výborný výkon," řekl urostlý obránce.

Sám Ďaloga v závěru druhé třetiny našlápl do útočného pásma a svou dravostí se mu podařilo skórovat. "Já jsem viděl, jak se snaží jejich obránce rozehrát puk, tak jsem šel napadat. Věřil jsem, že budu u puku první, protože jsem měl dobrou rychlost. To se mi povedlo, plácl jsem do puku, a ještě jsem věřil, že spoluhráči budou někde poblíž. Nakonec to nebylo třeba, protože ten puk skončil v brance," popsal svoji kuriózní gólovou trefu.

Brankář domácího výběru Brandon Maxwell jinak podal v utkání velice jistý výkon a sparťané jen těžko hledali skulinky, jak boleslavského gólmana překonat. "Chytal výborně. Lapil tam hodně našich vyložených šancí, kdy jsme mohli dát gól a odskočit do vedení. My jsme měli hodně šancí, na druhou stranu v našem pásmu jsme inkasovali góly po odrazech od bruslí. Tam náš brankář Ján Laco nic moc dělat už nemohl," konstatoval obránce se zkušenostmi z KHL.

Tento vyrovnaný zápas nakonec rozhodly hned tři vlastní góly. "Takové zápasy jsou. Já jsem to ve své hokejové kariéře ještě nezažil. Boleslav vstřelila těch šťastných gólů více a vyhrála. Příští zápas musíme zabrat. Ve hře bez brankáře jsme tam taky měli šanci, ale jak jsem řekl, Maxwell byl skoro bezchybný. Nepadalo nám to tam, sice jsme docela často chodili do branky, ale když už něco přišlo, brankář Maxwell zasáhl," smutnil Marek Ďaloga po smolné porážce v Mladé Boleslavi.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek