29. 1. 2017 Martina Nová

Třígólový Hlinka: Vycházelo nám úplně všechno

Utkání 43. kola proti Třinci, které bylo v rámci akce „Sparta vzdává hold“ věnováno složkám Integrovaného záchranného systému, bylo výjimečné nejenom pro zaplněnou O2 arenu, kterou navštívilo 14 020 diváků, ale také pro celkem 15 gólů, které padly. Sparťané v každé třetině vsítili čtyři branky a jasně si došli za tříbodovým triumfem. Hattrickem se blýskl kapitán Sparty JAROSLAV HLINKA a právě jeden z jeho tří gólů byl vítězný.

Úvodem utkání se zdálo, že Třinec bude velmi nepříjemným soupeřem, když se ujal v první minutě vedení. Jenže Sparta se nenechala vůbec zaskočit a po vyrovnávacím gólu Kumstáta z deváté minuty přišla kanonáda, v níž během 65 sekund spadly do třinecké branky další tři trefy. „Byli jsme jasně lepší a zaslouženě jsme vyhráli, nicméně takových zápasů se v kariéře moc nehraje a muselo to být strašně těžké pro Třinec, když jim to tam takhle padalo. Víceméně nám vyšlo všechno,“ hodnotil gólové hody Sparty třígólový Jaroslav Hlinka.

12

Právě na čísle 12 se zastavila sparťanská kanonáda v duelu proti Třinci.

Který moment zapříčinil již naprostou odevzdanost hostujícího mužstva? Byl to závěr druhé třetiny, kdy Sparta odcházela do kabiny za stavu 8:3? „Dá se říct. Také v první třetině, když jsme z 0:1 odskočili na 4:1, jsme dali góly také poměrně rychle po sobě. Bylo to hodně důležité pro zápas, a pak se to samozřejmě těžko zastavuje,“ vysvětluje sparťanský kapitán.

V jedné lajně se Jaroslav Hlinka potkal s Michalem Řepíkem a právě z jejich spolupráce vzešel čtvrtý a šestý gól Pražanů. „Zatím spolupráce mezi námi funguje a doufám, že bude i dál. Vyhovíme si, ale myslím si, že tento zápas není úplně měřítkem naší výkonnosti. Hráli jsme jako mančaft perfektně a pro Třinec to bylo těžké,“ pochvaloval si týmový výkon Sparty Hlinka.

Oceláři budou chtít na tento duel rychle zapomenout. Co bylo podle autora hattricku příčinou jasného výsledku ve prospěch sparťanů? „Hráli jsme s chutí, a když je druhý tým takhle dole a  nám tam góly padají, tak vše vypadá strašně jednoduše. Nicméně to není, že bychom byli v nějaké euforii nebo hrozném laufu. Myslím si, že zkrátka takové zápas se stávají a nic jiného bych k tomu neříkal.“

Výsledky 12:3 a podobné nejsou v české extralize běžné, nicméně v aktuálním ročníku již Pražané jednou sahali po „desítce“, konkrétně začátkem října proti Mladé Boleslavi. Na zápas, ve kterém by Sparta zdolala desetigólovou hranici, musel Jaroslav Hlinka zavzpomínat o nějakou tu sezonu nazpátky. „Řekl bych, že před dvěma nebo třemi roky jsme hráli s Karlovými Vary, bylo to 11:0. Myslím si, že takové zápasy jsou výjimečné,“ připomíná hráč s číslem 17 na dresu.

Tak jako v příštím domácím duelu proti Olomouci 3. února nastoupili sparťané i proti Třinci ve speciálních dresech připomínajících uniformu záchranářů. Trenéři na střídačce pak oblékli tradiční záchranářskou uniformu. Jak se líbí letošní holdová kolekce kapitánovi? „Dresy jsou hezky udělané a je to pěkná tradice, co pro záchranné složky pořádáme. Hlavně se mi líbil plný barák tady,“ pochvaluje si Jaroslav Hlinka především výbornou atmosféru, která celé utkání doprovázela.


Hankook: www.hankooktire.cz Česká zbrojovka: www.czub.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek