28. 12. 2017 Jakub Borovský

Třígólový Jarůšek: Výborný týmový výkon!

Opět byl hrdinou zápasu. RICHARD JARŮŠEK vstřelil poprvé ve sparťanském dresu hattrick, když se postaral o všechny góly svého týmu a zajistil Pražanům po velmi dobrém výkonu před více než 10 tisíci diváky vítězství 3:0. "Dostávám ve Spartě příležitost a snažím se to splácet góly. Od toho mě sem vzali a doufám, že jsou se mnou spokojeni," říkal po zápase sparťanský útočník.

Richarde, první hattrick ve Spartě. Máte schovaný puk?
Samozřejmě, Pecháček se mě ptal, jestli ho chci, takže mi ho kluci vzali a přinesli do šatny.

Vzpomenete si, kdy jste naposledy vstřelil tři góly v jednom zápase?
Pamatuju si, že jsem poslední dal ve Znojmě v EBEL lize a od té doby až teď.

Velmi důležitý byl váš druhý gól, kdy se k vám puk ale dostal spíše náhodou…
Jeli jsme tři na dva, já čekal přihrávku od Řeky nahoru, ta nepřišla, on se snažil přihrávat na druhou stranu, pak se to ale ke mně odrazilo od jejich obránce, já to chtěl jen zamést do brány a se štěstím to tam padlo.

Poslední zápasy se vám daří, cítíte, že máte formu a tým na vás spoléhá?
Takhle to necítím, ale byl bych rád, kdybych byl v týmu platným článkem. Užívám si to víc, než kdybych góly nedával. Dostávám ve Spartě příležitost a snažím se to splácet těmi góly, od toho mě sem vzali a doufám, že jsou se mnou spokojeni.

Chodíte teď do zápasu s tím, že chcete dávat góly?
Určitě ne, já jdu do zápasu s tím, abych nic nepokazil, abych hrál bezpečně dozadu. Když hrajeme ze zabezpečené obrany, tak se šance otevírají. Je to tak, že kdy já pomůžu týmu, tým pomůže mně. Ještě jsem chtěl, aby dal gól Hlína, to se bohužel nepodařilo, ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Dodají teď tyto dva poslední výkony sebevědomí, které týmu v předchozích utkáních chybělo?
Já doufám, že ano. Poslední zápas s Kometou jsme předvedli výborný výkon, což se nám dneska podařilo zopakovat. Hráli jsme jako tým výborně ze zabezpečené obrany, navíc jsme přidali góly, snad nám to pomůže.

Další faktorem dnešního vítězství byly přesilovky, když jste z úvodních tří dali dva góly. Čím to je, že se vám v nich tak daří?
Někdy nedáte žádný, někdy dva. Sešly se všechny články, co se měly sejít a z toho jsme dali gól.

14

Tolik bodů si Jarůšek připsal ve 12 zápasech ve sparťanském dresu.

Navíc poprvé v sezoně jste nedostali ani jeden gól. To je pro vás další pozitivum, že?
Pro gólmana je to hodně důležité. Sami má za sebou dva vynikající zápasy, to mu určitě pomůže, navíc přišel Ján Laco, máme tu kvalitní brankáře, co víc si přát.

Obě výhry vidělo přes 10 000 fanoušků, jak vás těší jejich podpora?
Jsou pro nás šestým hráčem, výborně fandí a skandují. My jim musíme dát důvod k tomu, aby chodili a fandili nám. Když se nedaří, tak k tomu důvod nemají. Teď doufám, že jsme je nastartovali, bude se nám dařit a budeme stoupat tabulkou.

S Libercem to dnes byl důležitý zápas také vzhledem právě k postavení v tabulce. Vnímal jste to?
Vůbec jsem se před zápasem na tabulku nedíval. My hlavně musíme sbírat co nejvíce bodů, protože nejsme tam, kde bychom být měli. Do každého zápasu jdeme pro body.

Ve Spartě už jste měsíc a půl a zatím se vám daří. Vy jste ale nepřišel do neznámého prostředí, protože s Františkem Výborným a Michalem Brošem jste už spolupracoval v Boleslavi. Bylo to pro vás důležité?
To byl samozřejmě jeden z faktorů, proč jsem tady. Pana Výborného i pana Broše znám, volal jsem si s nimi, řekli mi, co ode mě čekají, co tady budu mít za pozici a já jsem souhlasil.

Stihl jste si užít v tomto hokejovém programu oslavit Vánoce?
Stihnul jsem je, už 25. jsme měli trénink, s přítelkyní jsme to oslavili, ale teď už zase myslím na hokej.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli