18. 10. 2016 Petra Pilbauerová

Uher: Zvítězit nad Energetiky nebylo snadné

Není radno podceňovat slabšího soupeře. V úterý se o tom mohla přesvědčit i Sparta, za kterou na její domácí led dorazil mančaft Karlových Varů. Tým ze západu Čech se momentálně trápí na samotném chvostu soutěže a nutně potřeboval vyhrát. Energetici se Spartou sice srovnali krok v první třetině, pak ale přišlo pro ně nemilé překvapení z hole LUKÁŠE PECHA a vedení ještě ve třetí třetině potvrdil Dominik Uher. Sparťané se díky vydobytému vítězství posouvají blíž čelu tabulky.

Karlovy Vary jsou alespoň podle výsledků nejslabším článkem nejvyšší české soutěže a mnozí možná očekávali, že Sparta si díky nim přijde na snadno získané tři body. Sparťané se sice z vítězství nakonec opravdu radovali, výhra to však nebyla jednoduchá. Své o tom ví i Dominik Uher. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo vyhrát. Karlovy Vary dnes nebyly snadným soupeřem. Hrály překvapivě dobře, navíc celý tým výborně bruslil. Velkou oporou pro ně byl brankář a my se díky tomu často trápili v koncovce,“ přiznává sparťanský útočník.

Se zakončením měli svěřenci Jiřího Kalouse opravdu trochu problémy. „Několik situací jsme ke své smůle spíš komplikovali, než abychom vymysleli nějaké účinné jednoduché řešení. Pak se nás to nějakou dobu drželo, navíc jsme to s jejích gólmanem neměli zrovna jednoduché,“ odhalil Uher.

Možná i to umožnilo hostujícímu týmu nalézt slabinu na sparťanském štítu. Ve dvacáté minutě se to povedlo prvnímu hráči amerického původu ve službách Energetiků – Patu Mullanemu. Nebyl to však on, se kterým měla Sparta nejtěžší počínání. Stálá jednička Karlových Varů Tomáš Závorka si stabilně drží vysokou výkonnost a ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Žádný brankář ale není neprůstřelný a v šestačtyřicáté minutě se o tom přesvědčil i zpovídaný Uher. „Podařilo se mi vystřelit nahoru nad lapačku brankáře, jelikož to vypadalo, že je to jeho slabší stránka a poštěstilo se,“ odtajnil svůj recept na rozhodující branku.

Sparťané mají za sebou dvě utkání odehraná proti nájemníkům nejnižších příček tabulky, proti Plzni se však hrálo o poznání snáz. V čem tedy Energetici překvapili? „Lépe bruslili a hráli víc ofenzivně. Situace ve hře řešili jednoduchými způsoby. Podle mého názoru dnes sehráli dobré utkání,“ zhodnotil Uher.

„Byl to boj až do posledních vteřin. Další tři body se nám velmi hodí, nyní se však musíme připravit na další zápas,“ uzavírá. Ve čtrnáctém kole Tipsport extraligy se Sparta vrátí tam, kde novou sezonu odstartovala – do Vítkovic. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila