23. 11. 2015 HC Sparta

Ve středu je poslední letošní darování krve

Sparťanská krev 2015 se blíží do finále. Poslední darování je na programu ve středu 25. listopadu a proběhne opět na Transfuzním oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. Jako vždy se jej zúčastní i extraligoví hráči, členové Klubu legend HCS a další zajímaví hosté. V článku najdete podrobnosti a také všechny příběhy krve vytvořené k aktuálnímu, již devátému ročníku této tradiční charitativní akce.

Poslední darování: 25. listopadu - Transfuzní oddělení VFN

  • středa 25. listopadu 2015 na Transfůzním oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí (U Nemocnice 2, Praha 2)
  • termín pro všechny fanoušky a širokou sparťanskou veřejnost
  • odběry budou probíhat od 7.30 hodin (odběrné místo je otevřeno do 12.00 hodin, v 11.45 hodin je registrován poslední dárce, v 11.00 končí příjem prvodárců)

Informace důležité pro darování krve

  • s sebou mít doklad totožnosti s fotografií (občanský nebo řidičský průkaz, cestovní pas, zbrojní pas) a doklad o zdravotním pojištění platném v ČR
  • ráno posnídat netučné jídlo (rohlík, džem, med, ovoce...)
  • před odběrem vypít minimálně 0,5 litru tekutin (minerálka, voda, džus...)
  • aktuální potřebu jednotlivých krevních skupin najdete ZDE
  • na webu VFN najdete také všeobecné informace pro dárce krve a odpovědi na časté dotazy

Dárky pro dárce

Každý dárce získá přímo po odběru voucher na dvě vstupenky na zápas 24. kola HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice, který se hraje v O2 areně v neděli 29. listopadu 2015 od 17 hodin. Navíc obdrží speciální silikonový náramek z limitované edice pouze pro dárce, týmový plakát, dárkový voucher do obchodního domu Van Graaf a samozřejmě také občerstvení.

Zápas věnovaný Sparťanské krvi

Dárcům krve je letos věnováno domácí utkání s Pardubicemi, které se odehraje v rámci 24. kola TELH v O2 areně v neděli 29. listopadu. Těšit se můžete na speciální program. Sparta odmění i ty, kteří darovali krev jindy než při odběru během akce Sparťanská krev. Každý, kdo přijde na zápas s Pardubicemi a prokáže, že daroval v letošním roce krev, obdrží jednu vstupenku zdarma. Tuto akci je možné uplatnit pouze na zákaznickém centru v O2 areně, a to po celý listopad (ZC je otevřeno po-pá 13:00 – 17:30).

Sparta podporuje i dárcovství kostní dřeně

V roce 2013 probíhal v rámci akce Sparťanská krev vůbec poprvé také zápis do Českého registru dárců krvetvorných buněk Praha IKEM. I letos budou na všech akcích přítomni zástupci, u kterých bude možno se možno se zapsat do tohoto registru. Lidem, kteří prostřednictvím své krve přispívají k záchraně životů, byl věnován duel s Oceláři Třinec, na který měli dárci vstup zdarma. V aktuálním extraligovém plánu připadá toto utkání na neděli 29. listopadu, Sparta bude mít v O2 areně za soupeře Pardubice. Před tímto zápasem proběhne speciální náborová akce v Galerii Harfa.

Produkty s motivem Sparťanská krev

Po celou dobu trvání akce bude možné kupovat tématické produkty ve Fanshopu HC Sparta Praha v Tipsport areně v Holešovicích, během domácích zápasů Sparty na stánku v O2 areně a také na eshopu fanshop.hcsparta.cz. Zakoupením těchto produktů přispějete na podporu dárcovství krve. Motiv „Sparťanská krev“ se objeví například na tričkách, kšiltovkách, šálách, náramcích, hrnečcích a na spoustě dalších věcí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek