24. 1. 2017 Jakub Borovský

Vrána: Netrefili bychom ani fotbalovou bránu

Poměr střel 44:18 mluvil jasně pro sparťany, přesto nakonec v zápase s Vítkovicemi nevybojovali ani bod a prohráli 0:2. Soupeři velmi dobře zachytal gólman Bartošák, sparťané navíc několikrát selhali i ve vyložených šancích. "Dneska bychom se netrefili ani do fotbalové brány," shrnul trápení Pražanů útočník PETR VRÁNA.

Petře, soupeře jstě jasně přestříleli, přesto jste nakonec prohráli 0:2. V čem byl problém?
Zachytal jim gólman, nebudeme si nic nalhávat, chytal opravdu výborně. Navíc my jsme nebyli produktivní. Sice jsme měli hodně střel, ale nedělali jsme žádnou práci před bránou, Bartošák spoustu střel viděl a je to dost kvalitní gólman na to, aby si s nimi poradil. Jim se to dvakrát odrazilo v podstatě do prázdné brány a my bychom dneska asi netrefili ani tu fotbalovou.

V první třetině jste na soupeře vlétli, což bylo vidět i na jasné převaze ve statistice střel. Postupně to ale tlak opadával, že?
Samozřejmě, do první třetiny jsme naskočili, měli jsme energii a šli jsme rychle do tlaku, snažili jsme se je tam udržet, z toho vyplynuly i střely. Síly pak během zápasu trošku docházely. Bylo to pořád o gól, čas nám ubýval a už to nebylo úplně optimální. Máme hráče na to, abychom z takového utkání vytěžili alespoň jeden gól, bohužel se nám to nepovedlo.

Vítkovice jste ani jednou v aktuální sezoně neporazili, čím to je?
Vyhráli, s tím nic neuděláme. Jako Sparta má pozitivní sérii s Pardubicemi, tak oni mají teď s námi. My dneska nedali góly, produktivita byla slabá. Sice jsme je přehrávali, ale šance, některé opravdu vyložené, jsme neproměnili, a s tím se bohužel vyhrávat nedá.

Vám se přeci jen podařilo Bartošáka překonat, gól Tomáše Netíka ale rozhodčí neuznali kvůli hře vysokou holí. Jak jste situaci viděli vy?
My jsme si mysleli, že to tak dopadne, ta střela byla opravdu vysoko. Bohužel, podívali se na video a posoudili situaci, jak ji posoudili. Od toho to video je. Šancí dneska bylo strašně moc, ale brána na nás byla moc malá.

Na konci zápasu jste byl vyloučen za potyčku s Tyborem, co se stalo?
To patří k hokeji, něco jsme si řekli. Z jeho strany to bylo trošku neslušný a potom neměl chuť to nějak řešit. U mě už byla taky nějaká ta frustrace. Byla to blbost, stálo nás to zápas, což byla moje chyba, ale to k tomu někdy patří. Dneska byl těžký zápas jak po psychické, tak po fyzické stránce.

V pátek vás čeká Liberec. Co musíte změnit, aby utkání dopadlo lépe?
Nemyslím si, že bychom dneska hráli nějak špatně, ale problém byl v produktivitě. Tlak do brány i střely tam byly, ale ta práce před bránou nebyla až tak dobrá. Gólman zachytal výborně, a když mu to vypadlo, tak my jsme ty dorážky nesbírali. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek