3. 12. 2017 Robin Mana

Vrána: Zbytečně jsme z toho udělali drama

Když v 27. minutě utkání s Jihlavou zvyšoval na 4:1, málokdo asi pochyboval, že Sparta dovede utkání k pohodovému vítězství. Houževnatý soupeř však zmobilizoval své síly, sérií čtyř branek skóre otočil a Pražané se nakonec po vyrovnání v power play radovali z výhry až v následném prodloužení. Probuzený střelec PETR VRÁNA byl pak po přestřelce s Duklou sice rád za dva získané body, zároveň však dodal, že to měly být body tři.

Petře, když půjdeme postupně, začátek zápasu byl z vaší strany velmi dobrý, vstřelili jste dva góly a nic nenasvědčovalo nějaké komplikaci...
Před zápasem jsme si řekli, že na ně chceme vlítnout. Jihlava má velice aktivní tým, který dobře bruslí, a věděli jsme, že se na nás vyhecují a budou tu chtít získat nějaké body. Začátek jsme zvládli velice dobře, ale ve druhé části jsme tam měli deset minut, během kterých jsme bohužel soupeře pustili do hry...

Co se během těch deseti minut stalo?
Jak to říct... No regulérně jsme se posrali. Udělali jsme zbytečné chyby, dostali laciné góly a soupeř byl rázem na koni. Naše jediné štěstí bylo, že jsme nedostali těch gólů ještě víc.

Jak nakonec hodnotíte výhru v prodloužení vzhledem k průběhu zápasu? Je to spíše ztráta, nebo zisk?
Asi tak nějak oboje. Samozřejmě za stavu 4:1 jsme si rozhodně neměli nechat zápas otočit, z tohoto pohledu to určitě ztráta je. Na druhou stranu, když prohráváte na konci třetí třetiny a v prodloužení to nakonec urvete, taky se to počítá. Jsem rád, že jsme to nezabalili a urvali ten druhý bod pro sebe.

První letošní zápas s Jihlavou tady v Praze byl hodně podobný. Čím to je? Nesedí Spartě jihlavský styl hry?
To bych neřekl. Jihlava vůbec nemá špatný mančaft. Dobře bruslí, jsou agresivní a před bránou tam mají rozdílové hráče. Jak říkám, je to škoda, že jsme z toho dnes udělali zbytečné drama.

Berete to jako pozitivum a povzbuzení do dalších zápasů, že jste dokázali ten nepříznivý výsledek zvrátit?
Povzbuzení... Spíš bychom si měli uvědomit, že za stavu 4:1 není konec, nesmíme přestat hrát a slevovat ze své hry. To je asi to nejdůležitější, co si z dnešního zápasu odnášíme.

3
Petr Vrána se bodově prosadil ve třetím utkání v řadě.

Kromě toho, že jste se dnes po delší době opět střelecky prosadil, jste tradičně vypomáhal svému týmu i v oslabeních. Dokonce jste byl přímým svědkem situace, kdy Petr Kalina na brankové čáře vleže zabránil puku na cestě do branky...
Jo, ale dneska tam toho bylo víc. Bylo samozřejmě dobře, že jsme přežili tuhle situaci a pak i následné oslabení tři na pět. Od stavu 4:4 jsme do toho pak šli znovu po hlavě, kluci makali, nechtěli to tady Jihlavě nechat a nakonec se to vyplatilo.

Jak moc znát byla na vaší hře absence Lukáše Pecha, který utkání nedohrál? Zdálo se, že právě po jeho odchodu se vám přestalo dařit...
Lukáš samozřejmě chyběl. Ze začátku tam udělal tři body a vlastně nás nasměroval k té výhře. My jsme se ho pak snažili nahradit a myslím, že se to podařilo. Doufáme, že bude v pořádku a nebude nám chybět v dalších zápasech.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila