1. 3. 2016 Daniel Ryl

Za žolíka se nepovažuju, směje se Hlaváč

Při svém návratu do Čech se zkušený útočník JAN HLAVÁČ obával, že nebude na extraligovém ledě stíhat, ale opak se stal pravdou. Ostřílený mazák družinu Josefa Jandače bezesporu posílil a opět střílí góly ve sparťanském dresu. V utkání na ledě Chomutova se stal navíc ústřední postavou, když nahrál na vedoucí branku svému kamarádovi Jaroslavu Hlinkovi a o padesát vteřin později přidal třetí trefu Sparty.

Honzo, dnešní utkání příliš hokejové krásy nenabídlo. Souhlasíte, že jsou tři body hlavně vybojované?
Máte pravdu. Utkání nemělo spád, ale je to dobrá výhra. Hodně se vylučovalo a bylo to rozkouskovaný, ale naštěstí jsme to zvládli.

Čím to bylo, že jste se ve třetí třetině dokázali herně zvednout?
V prvních dvou třetinách jsme jim darovali zbytečné přesilovky. Oni hráli dokonce 5 na 3, ale svoje šance nevyužili. My jsme naopak dokázali během minuty dvakrát skórovat a tím jsme rozhodli.

Jan Hlaváč

Opět jste ukázali psychickou odolnost, těší vás to?
Jsem spokojený s tím, že jsme se dokázali zvednout. Pro nás to je před play off důležité. První dvě třetiny jsme se hledali, ale ve třetí třetině už jsme hráli slušně. V posledních kolech nehrajeme kolikrát dobře, přesto do toho plácneme a pádá nám to tam. Musíme si to přenést do play off.

Nemůže mít vliv ztráta motivace? Přece jen je o vaší pozici po základní části rozhodnuto.
To je pravda, nemůžeme se nikam posunout. V tom mančaftu ale musí být touha vyhrávat a my musíme zvládat i tyto zápasy, kde už nehrajeme o žádné umístění.

Chomutov je jedním z potenciálních soupeřů v play off. Můžete si z dnešního utkání odnést nějaké poznatky?
Určitě ano. Pokud s nima budeme hrát, musíme se vyvarovat zbytečných faulů. Dneska jsme jich udělali opravdu hodně a oni to nevyužili, což ale neznamená, že by to nemohli využít příště. Musíme si dávat na vyloučení pozor.

Projevila se ve třetí třetině absence Romana Červenky, který si odpykával desetiminutový trest?
Bylo vidět, že při té desítce Chomutovu chyběl. On to rozdává, umí dát puk žabičkou přes hokejku a rozdává to spoluhráčům. Když je na ledě, musíte si na něj dávat pozor.

Vám se daří taky a chodíte i na přesilovky. Nepovažujete se za žolíka do play off?
Za Žolíka vůbec ne. (směje se) Dostávám při přesilovce důvěru, ale ulehčují mi to strašně šikovný kluci. Nemáme nic sehraného, jen si to dáváme a jsme pořád v pohybu. Kluci to umí přihrát a nějaké okénko se tam vždycky najde. (usmívá se)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek