17. 11. 2017 Jakub Borovský

Zlaté dva body, řekl po ukončení série Vrána

Po šesti porážkách sparťanští hokejisté už opět zažili vítěznou radost, když na domácím ledě porazili Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech. V utkání ale skončila ještě jedna série - PETR VRÁNA dal po jednadvaceti zápasech gól a oslavil první trefu v sezoně. "Ulevilo se mi, ale v naší situaci je jedno, kdo dává góly, hlavní je, abychom urvali body jako tým," má jasno sparťanský útočník, který v utkání nastoupil ve druhé formaci po boku kapitána Hlinky a posily Jarůška.

Po šesti porážkách jste vyhráli, nemysleli jste ale po průběhu utkání spíše na tři body?
Zlaté dva body. Bohužel, možná trošku tím, že jsme prohráli několik zápasů za sebou, to na nás padlo ve třetí třetině. Neřekl bych, že jsme měli strach, ale možná jsme trochu přestali hrát a Olomouc to samozřejmě využila. Oni nemají špatný mančaft, hrají teď výborně. Je to škoda, mohlo to být za tři body, ale myslím, že i tak jsme rádi. Věřím, že kdyby v příštím zápase nastala stejná situace, dokážeme to udržet.

Jak jste si užili po sérii porážek radost z výhry?
Kvůli tomu to hrajeme, tyhle pocity se nezapomínají. Já jen doufám, že na to navážeme a budeme slavit častěji.

Nastoupil jste v lajně s Jaroslavem Hlinkou a Richardem Jarůškem, jak jste si sedli?
Myslím, že to nebylo špatné. Ve druhé třetině jsme nějakou dobu nenastupovali spolu, protože tam byly problémy s výstrojí kluků, takže se to protočilo. Na konci se to stáhlo, přeházeli jsme to a už jsme spolu nebyli. Ale jinak myslím, že to nebylo špatné. Pár šancí jsme měli, škoda, že tam nespadlo něco navíc, mohli jsme to pojistit.

Jaroslav Hlinka už opět po krátké pauze nastupuje, je to pro tým pozitivní?
Jarda je ikona klubu, to je jasná věc. V šatně má respekt, a když něco řekne, kluci to poslouchají. A na ledě je platným hráčem. 

Vy jste se po jedenadvaceti zápasech v sezoně prosadil, ulevilo se vám?
Samozřejmě, tohle se mi ještě nikdy nestalo. Ale v naší momentální situaci je jedno, kdo ty góly dává. Hlavní je, abychom urvali body jako tým. Individuální statistiky přijdou potom.

Bude se vám teď nastupovat lépe, když víte, že už jste skóroval?
Člověk se na to snaží nemyslet, jak je pod tlakem, co se dá dělat. Když to nepadá, tak to nepadá. To tak někdy je. Já nebyl nikdy střelec. Snažil jsem se dělat věci, co dělám vždycky. Teď mi to Jarda skvěle nahrál, oni mi tam nechali prostor a padlo to tam.

V prodloužení bylo vidět, že to bylo z obou stran opatrné. Byli jste nervózní vzhledem ke třem porážkám za sebou právě v nastaveném čase?
Je to psychicky těžké, když prohráváte zápasy v prodloužení. Byly tam nějaké momenty, ale žádné velké šance nebyly. Minulý zápas v Liberci jsme měli gólovku a následně inkasovali. To v tomto utkání nebylo. Neřekl bych, že jsme čekali na nájezdy, ale vyšlo to tak.

Máte před sebou další dva domácí duely, na zápas s Olomoucí dorazilo přes 9 000 fanoušků. Je to ideální chvíle se zvednout?
Chvíle na to se zvednout je vždycky. Pořád tyhle zápasy musíme ubojovat. Že jsme dneska vyhráli za dva body, neznamená, že se to automaticky zvedne. Musíme nadále hrát ty základní věci, které jsme si řekli. Od toho se odrazit. Hlavně začít na té bojovnosti a obětavosti. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek