5. 10. 2004 | Lucie Vítková

Sparta se trápila, ale nakonec zvítězila 3:1

10., úterý 5. 10. 2004
Sparta - Vsetín SPA - VSE
Sparta: Bříza – Dobroň, Řezníček, Procházka, Richter, Pilař, Hanzlík, Schnábel – Kratěna, Výborný, Chabada – Kašpařík, Broš, Olesz – Ton, Nedvěd, Hlaváč – Netík, Marek, Vrbata
Vsetín: Masný - Jaškin, Frolo, Hrabal, Kowalczyk, Klesla, Němec, Vašut - Brabenec, Vlach, Selingr - Zadina, Vak, Pištek - Radivojevič, Pavliš, Stantien - Kovář, R. Hruška, Korotvička
Branky a nahrávky: 32. Hlaváč (Broš, Richter), 46. Nedvěd (Výborný, Chabada), 48. Pilař (Netík) – 3. Brabenec (Klesla, Pavliš) Rozhodčí: Bolina – Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 7:3. Využití: 2:1. Diváci: 4213.
Valaši přijeli do Prahy oslabeni o Romana Čechmánka, kterého nahradil Radek Masný. Půl zápasu jej Sparťané nedokázali překonat, ale góly Hlaváče, Nedvěda a Pilaře rozhodly o vítězství domácích.

Fotogalerie

Komentář

Favorizovaná Sparta vstoupila do utkání vyloučením Kašpaříka. Ve 3. minutě využil přesilovku Brabenec, když zpoza obránce Hanzlíka zamířil přesně mezi Břízovy betony – 0:1.

Po kombinaci s Nedvědem dobře pálil Ton, ale puk vyslaný z jeho hole trefil pouze masku náhradníka Masného. Šanci zvýšit skóre měl Stantien, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze boční síť Břízovy svatyně. V 8. minutě zvonila za Masným v rychlém sledu dvakrát tyč. Nejprve po střele Dobroně, vzápětí při pokusu Chabady. Střela Radivojeviče ztroskotala na dobře postaveném Břízovi. Vsetín ovládl první polovinu úvodní třetiny, na což Slavomír Lener reagoval oddechovým časem. Domácí poté získali výhodu jednoho muže v poli navíc, avšak krom šance Nedvěda a tvrdé střely Řezníčka nic kloudného nevymysleli. V závěru třetiny výborně střílel Hlaváč, ale Masného beton byl připravený stejně jako při šanci Kratěny.

Na začátku druhé části dohrávali Valaši přesilovou hru. Vyloženou šanci si však nevypracovali. Na druhé straně Masného nepřekvapil ujíždějící Ton. Po vyloučení Procházky zamkl Vsetín Spartu v obranném pásmu. Šance Radivojeviče a Stantiena lapil Bříza. Hala hromadně pískala při dalším vyloučení domácího hráče. Střela Klesly byl jediný pokus, který v přesilové hře ohrozil Břízovu klec. Ve 32. minutě hrála v početní výhodě Sparta. Po krásné kombinaci celé pětky zakončoval do prázdné branky osamocený Hlaváč – 1:1.

Domácí hráči se po vyrovnání zvedli. Střelu Kratěny zastavila tyč. Parádičky Výborného zničil v poslední chvíli hostující Jaškin. Masného lapačka vyletěla včas při pokusu Netíka. Stupňující se tlak Sparty ukončila siréna signalizující konec druhé třetiny.

Poslední část začala Sparta znovu oslabením. Vsetínští hráči ale působili unaveně a do útoku se příliš nehnali. Ve 46. minutě vysokou holí zahrál hostující Vlach a usedl za katr. Trest přišel v podání Petra Nedvěda, který po přihrávce Výborného zamířil přesně nad Masného lapačku – 2:1.

Sparta rozpoutala vysloveně peklo před hostujícím gólmanem Masným. Pokusy Kratěny a Netíka rozezvonily znovu jen tyče. Tak se do střely opřel Pilař a bombou od modré nedal Masnému šanci – 3:1.

Rozhodčímu Bolinovi se podařilo svými verdikty vyburcovat doposud chladné publikum, když v krátkém sledu dvakrát po sobě vyloučil hráče domácích. Po levém křídle dobře pronikal Kratěna, ale nazakončil podle svých představ. Hlaváč puk mezi Masného betony rovněž neprocedil. V závěru zápasu Vsetín neměl síly na zvrat a domácí Sparta si dvoubrankové vedení s přehledem pohlídala.<

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Sparta): "V posledních dnech jsme sehráli tři těžká utkání, a to se na nás dnes v úvodu projevilo. Sice se vrátili někteří hráči z marodky, ale do zápasu jsme se dostávali dost těžkopádně. Od druhé části jsme se ale zvedli a předváděli hru, na kterou jsme zvyklí. Pomohly k tomu i změny v sestavě. Složení některých formací totiž nebylo tak účinné, jak jsme předpokládali."

Jiří Režnar (Vsetín): "Sparta má silný tým, což prokázala i v Jihlavě, kde vyhrála bez řady hráčů, kteří dnes nastoupili. Upozorňovali jsme hráče na přesilovky domácích, Sparta v nich přesto zápas rozhodla. Její hráči prokázali svůj potenciál a dokázali potrestat každou menší chybu. Nám k lepším výsledkům chybějí dva kvalitní útočníci, jaké mají ostatní týmy, kteří dokážou rozhodovat zápasy."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek