2., neděle 14. 9. 2003
Sparta - Kladno SPA - KLA
Sparta: Bříza - L. Procházka, Srdínko, Richter, Řezníček, Jan Hanzlík, Šrek - Havlát, Marek, Ton - Kratěna, Broš, Špilár - Paroulek (32. Jakeš), Šimíček, Tomajko - Vondráček, od 46. min. navíc Hromas a J. Šindel. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Kladno: Orct - Kruliš, Malena, Zeman, J. Dlouhý, V. Čech, Kasík - Kalla, Gardoň, Klimt - M. Havel, J. Štefanka, M. Hořava - Kysela, Pazourek, Jankových - Bílek, Horna. Trenéři: Müller, Evan.
Branky a nahrávky: 6. Srdínko (Havlát, Marek), 24. Kratěna (Broš), 34. Marek (Havlát), 46. Marek (Havlát, Ton), 51. Havlát (Šrek) - 48. Kysela (Jankových), 52. Pazourek (Jankových, Kysela). Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:0. Diváci: 4650. Třetiny: 1:0, 2:0, 2:2.
HC Sparta Praha

Komentář

Sparťané vlétli do zápasu po vzoru karlovarského duelu po hlavě. Z množství šancí, kterým úspěšně čelil brankář Orct se v první třetině ujala jediná. V šesté minutě využil bleskově přesilovku Srdínko, když do branky umístil Havlátovu výzvu. Kladenští se přitom celou první třetinu marně hledali a proti dobré obraně Sparty nemohli hlavně v útočném pásmu najít dostatek klidu. Méně rušnější byla druhá třetina, přesto v ní Sparta trpělivou hrou navýšila své vedení. Ve 24. minutě si pohráli v útočném pásmu Broš s Kratěnou a druhý jmenovaný nadvakrát zakončil do Orctovy branky. Sparta byla překvapivě dosti vylučovaná, Kladenští přesilovky nevyužili, přesto domácím ubrali sílu. To nevadilo Markovi, který předvedl ve 34. minutě bleskový výpad do obrany hostí a tváří v tvář Orctovi předvedl rychlý blafák – 3:0. Do třetí třetiny šla obě mužstva s vědomím jasného stavu. Tím spíše bylo o vítězi rozhodnuto, když znovu Havlát našel po spletité práci Tona před brankou Marka, který příklepem napálil kotouč do branky. Skóre upravil Kysela, který osvědčil své rychlé zápěstí a vymetl pavučinky v Břízově brance. Jenže přišel nájezd Martina Havláta, který korunoval přesnou střelou mezi betony kladenského gólmana svůj parádní výkon v zápase. Nic na tom nezměnila ani slabá chvilka domácích, kterou završil přesnou střelou Pazourek. Sparta se představila před domácím publikem v nejlepším světle a bez tří hráčů základní sestavy nabídla atraktivní hokej s dobrým výsledkem.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik (Sparta): "Do zápasu jsme sice vstoupili dobře, ale neproměnili jsme více šancí než jednu, a proto jsme museli bojovat ještě další třetinu, abychom dostali utkání plně pod kontrolu. Jsem rád, že v obou utkáních jsme předvedli dobrý výkon. Paroulek má naražený stehenní sval, mladým hráčům zase musíme dát šanci alespoň na tři čtyři střídání, pokud je chceme časem zabudovat do sestavy. Havlát patří mezi nejlepší světové hokejisty a dokazuje to i ve Spartě."

Vladimír Evan (Kladno): "Jeli jsme na Spartu s tím, že nemáme co ztratit, ale domácí vůbec nic nepodcenili. Od začátku zápasu diktovali tempo a my jsme jen díky brankáři Zdeňku Orctovi neprohráli vyšším rozdílem. Za stavu 0:3 už to vypadalo kriticky, konečný výsledek je proto pro nás ještě přívětivý."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek