13., úterý 14. 10. 2003
Sparta - Znojmo SPA - ZNO
Sparta: Bříza - Procházka, Srdínko, Výtisk, Řezníček, R. Míka (41. Kasík), Hanzlík - Ton, Marek, Tomajko - Kratěna, Broš, Špilár - Vrbata, Šindel (41. Dragoun), Jakeš (41. Vondráček).
Znojmo: Duba - Havíř, Snopek, Benák, Němeček, Křetinský, Prošek - Pucher, Rataj, Barus - Pardavý, Haman, Plášek - M. Procházka, Ludvík, Erat - Hradecký, Mikulík, Mareš.
Branky a nahrávky: 24. Tomajko (L. Procházka), 41. Kratěna (Broš), 47. Špilár (Řezníček, Kratěna), 55. Ton (Marek), 60. Tomajko (Ton) - 21. Pucher (Snopek), 30. Křetinský (Pardavý), 51. M. Procházka (Erat). Rozhodčí: Haškovec - Rozlílek, Vitík. Vyloučení: 4:8, navíc Vrbata (Sparta) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 3365.
HC Sparta Praha

Komentář

O první třetinu mohli hokejový labužníci klidně přijít. Zraněními a nemocemi zdecimovaná mužstva obou týmů nevyprodukovala nic zajímavého a kladem první dvacetiminutovky byla jen plynulost hry. Nejvíce příležitostí měla na straně domácích dvojice Šindel – Vrbata, ale znamenitý Duba předváděl výkon hodný zkušeného brankáře. Dvakrát proti němu neuspěl ani Marek a střelecky se neprosadil Brošův útok, jenž několikrát předvedl svou spolupráci v útočném pásmu. Ze strany hostí byla střelecká úroda ještě řidší, s jedovkami z větší vzdálenosti si i studený Bříza poradil, vyřešil i dobrou střelu Hamana a dva pokusy zblízka.

Hned v úvodu druhé části se radovali hosté. Po střele Snopka od modré umístil ze strany puk do Břízovy branky Pucher. Holešovičtí i spoře zaplněné ochozy se dočkali vyrovnání v přesilovce, kterou hosté pykali za příliš mnoho hráčů na ledě. L. Procházka poslal puk křížem na Tomajka, který od mantinelu švihem se štěstím překonal Dubu. Po vyrovnání se však aktivita přenesla na hole Orlů a několik šancí vyvrcholilo ve 30. minutě parádní zadovkou Pardavého na Křetínského, který tvrdou ránou prostřelil dvojici hráčů před brankou i brankáře Břízu. Nápor Sparty nepřišel, utopil se v sérii tří oslabení, kterými byli sparťané trestání za hloupé zákroky. Sehráli je však úspěšně.

Rozuzlení přišlo ve třetí třetině. Nejdříve Sparta otočila skóre bleskovým gólem Kratěny do odkryté branky a Špilárem, jenž v přesilovce ukončil tečí Řezníčkovy střely kanonádu domácích. Jenže zápletka přišla v 51. minutě, kdy Bříza chyboval při střele M. Procházka a pustil lacinou branku. Naštěstí mu spoluhráči oplatili jeho výkony z předchozích zápasů a v 55. minutě v další přesilovce nahrávač Ton nemohl sledovat nemohoucnost svých spoluhráčů a sám skóroval – 4:3. Hosty pak zabrzdila oslabení a těsně před koncem se ještě jednou radovala sparťanská lavice.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek, Znojmo: "Přes prohru si myslím, že jsme podali dobrý výkon. Dvě třetiny jsme byli lepší, třetí třetinu rozhodly vyloučení. Byl to náš nejlepší zápas venku."

Kamil Konečný, Sparta: "Nemyslím si, že bychom byli první třetinu horší, měli jsme dost příležitostí, jen jsme nedali góly. Možná se projevila vytíženost hráčů. Máme šest hráčů na mardoce, Kratěna hrál, přestože měl špatný kotník, se sebezapřením hrál i Hanzlík. Vážím si hráčů, že dokázali utkání otočit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek