29., úterý 2. 12. 2003
Sparta - Vsetín SPA - VSE
Branky: 31. Jantovský (Chabada, Vondráček), 32. Chabada (Kratěna, Řezníček), 36. Bartečko (Marek), 37. Broš (Chabada, Kratěna), 52. Šrek (Marek) - 19. Luža (Vak, Selingr), 56. Luža (Vak, Jaškin). Rozhodčí: Souček - Čížek, Padevět. Vyloučení: 6:8, navíc Řezníček 5 min. a do konce utkání, Broš (oba Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3221.
HC Sparta Praha

Komentář

V první třetině dostali sparťané, kterým chybělo osm hráčů, výhodu tří přesilových her. V nich si ale asi vzpomněli na poslední utkání s Kladnem a jejich snažení vycházelo zcela naprázdno. V obnovené útočné řadě Kratěna – Broš – Špilár se dařilo slovenskému křídlu, ale jediná z jeho tří šancí neoplývala účelnou koncovkou. Nebylo divu, že se hosté ujali minutu před sirénou vedení. Nejprve dali Břízovi zabrat Pavliš a Vyrúbalík. V 19. minutě Valaši obléhali v početní výhodě sparťanské brankoviště, několikrát nebezpečně vystřelili, aby nakonec od modré Luža trefil horní růžek Břízovy klece.

Co se Spartě nepovedlo v první části, vyšlo po přestávce. Domácí vstoupili do druhé dvacetiminutovky s pozměněnou sestavou, ale ani pak to dlouho nevypadalo na obrat. Další přesilovka byla opět k ničemu, sparťané navíc podali další důkaz nesoustředěnosti v podobě vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Jenže v polovině zápasu začal gólostroj. Nejdříve se Chabada odvážil nestřílet a přihrál najetému Jantovskému, který pod klouzajícím Bieglem posunul puk do branky. Za minutu sám Chabada dorazil při přesilovce Kratěnovu střelu. Pak se střelci odmlčeli, až ve 36. minutě osvědčil chladnokrevnost Bartečko, kterému spoluhráči připravili dálnici až do Bieglovy branky – 3:1. Uplynula další minuta, když Chabada našel uličkou najetého Broše, který jedním dotekem puku vyrobil čtvrtý gól.

Za jednoznačného stavu se stala třetí třetina formalitou, ve které více než góly zaujal Řezníčkův trest na pět minut a do konce utkání a několik strkanic. Trenéři Sparty opět sáhli k úpravám v sestavě, Chabada se vrátil do první řady. V 52. minutě domácí ještě zvýšili své vedení, když Marek našel zpoza branky pusunujícího se Šreka, jenž pěkným blafákem zvýšil na 5:1. Snížit mohl ve vyložené šanci Demel, položil si Břízu ale trestuhodně nedal. Hosté se přesto dočkali kosmetické úpravy výsledku, když se v přesilovce Luža před kruhem opřel do nahrávky Jaškina a propálil Břízu. O závěrečný nápor se však hosté ani nepokusili a Sparta po třech porážkách zvítězila v poměru 5:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar, Vsetín: "Nám uteklo sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme propadli ve středním pásmu, Sparta toho využila. Za posledních pět utkání jsme nedostali žádný gól z prostoru kolem branky, ale dnes tři, to myslím rozhodlo. V první třetině jsme celkem slušně obstáli, přežili jsme tři oslabení a dokonce vstřelili gól. Ale ten výpadek ve středním pásmu, kdy nás Sparta rozebrala rozhodlo o utkání."

Alois Hadamczik, Sparta: "Upozorňovali jsme před utkáním na zajímavá čísla, že Vsetín je sice předposlední, ale dostal o pět gólů méně než my. Rozjížděli jsme se dnes dost těžce, mužstvo mělo špatný pohyb a myslím si, že když jsme dali do hry čtvrtou lajnu, tak jsme tím zaveleli k obratu. Jantovský dal gól, pak jsme hráli dobrý hokej, dali čtyři góly a od té doby jsme celé utkání kontrolovali."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek