39., sobota 10. 1. 2004
Sparta - Znojmo SPA - ZNO
Sparta: Bříza (21. Schwarz) - Sloboda, Řezníček, L. Procházka, Jan Hanzlík, Výtisk, Srdínko, J. Kasík - Kratěna, Broš, Chabada - Bartečko, Marek, Tomajko - Ujčík, Šimíček, Špilár - Ton, Šindel, Sedlák
Znojmo: Duba - Soudek, Havíř, Snopek, Toman, Křetínský, Mojžíš - Pardavý, Pucher, Uram - Erat, Rataj, Barus - Plášek, Haman, Hradecký
Branky a nahrávky: 29. L. Procházka (Marek, Řezníček) - 17. Rataj (Barus), 31. Pardavý (Uram, Soudek), 36. Erat (Pucher, Soudek), 45. Plášek (Mojžíš), 52. Uram (Soudek). Rozhodčí: Havlík - Český, Kostka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:5. Diváci: 12.345.

Hráčské statistiky

HC Sparta Praha

Komentář

Slavnostní atmosféra vyprchala s úvodním buly a hosté rozhodně oslavu Spartě neulehčovali. Domácí měli zpočátku střeleckou převahu, pro Dubu však ani pohotové střely velké nebezpečí neznamenaly. Výjimkou byla spolupráce ze 6. minuty, kdy Kasík od modré našel ostrou přihrávkou podél brankové čáry najíždějícího Broše, jenž z první poslal před branku na Chabadu, který však nedal. Spartě se nevyvedly dvě přesilovky a její aktivita před Dubou se zcela vytratila. Když v 17. minutě vystřelil po dlouhé době na soupeřovu branku Šindel, oplatili to Orli gólem. Barus u mantinelu posunul na Rataje, jenž střelou za kruhem prostřelil Břízu – 1:0.

Ve druhé části nahradil Břízu Schwarz. Sparta už dokázala vepředu mnohem více. Brejkový tým Orlů však uměl využívat chyby soupeře v obraně a často se dostával do přečíslení. Ve 23. minutě mohl vyrovnat Chabada, který se naplno opřel do Brošovy přihrávky, avšak Duba jej skvěle vychytal lapačkou. Gól přišel ve 29. minutě, kdy za faul na pronikajícího Bartečka pykal na trestné lavici Toman. Obránce Procházka se ocitl tváří v tvář Dubovi a srovnal. Ježe za necelé dvě minuty vrátil hostím také v přesilovce vedení přesnou střelou pod víko Pardavý. Sparťané svoji další početní výhodu nevyužili, naopak ve 36. minutě předvedli Orli krásnou akci, na jejímž konci stála pohotová střela Erata do horní části branky – 1:3.

V úvodu poslední třetiny přišli sparťané kvůli Šimíčkově faulu o dvě minuty cenného času k vyrovnání. Nakonec od něj však byli velmi daleko. Ve 45. minutě zvyšoval na 4:1 Plášek do prázdné branky a Orli definitivně sparťanům zabetonovali přístup do střeleckých pozic. Schwarz ještě dokázal vychytat samostatný nájezd Křetínského, ale v 52. minutě inkasoval opět do odkryté branky z hole Urama. Hosté si odvezli zaslouženou výhru.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik (Sparta): Byli jsme ve hře jen první třetinu, potom bylo Znojmo jednoznačně lepší. Nepředvedli jsme dobrou hru, mužstvo těžkopádně bruslilo. Břízu píchlo v neděli proti Zlínu v zádech a nemůže se dát od té doby dohromady. Před utkáním dostal injekce, ale po první třetině říkal, že nemůže udělat pořádný pohyb.

Milan Skrbek (Znojmo): Celý zápas jsme hráli velmi disciplinovaně, hlavně ve středním pásmu. Podržel nás brankář Duba a celé mužstvo zahrálo velmi dobře. Před závěrečnou třetinou jsme mužstvo nabádali, aby drželo střední pásmo a čekalo na další chybu soupeře.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek