23., úterý 19. 11. 2002
Sparta - Znojmo SPA - ZNO
Sparta: Bříza - Slavík, Srdínko, Hanzlík, Jiruš, F. Ptáček, Šrek - Kratěna, Broš, Tomajko - Tomík, Leška, Havelka - Branda, Martinec, Žemlička - Špaňhel, Kašpařík, Vondráček.
Znojmo: Altrichter - Soudek, Havíř, Benák, Křetinský, Snopek, Toman - Pucher, Haman, Uram - Plch (41. Mikulík), Vorel, Procházka - Cisár, Erat, Plášek, od 26. min. navíc Petr Kumstát.
Branky a nahrávky: 13. Martinec (Jiruš, Žemlička), 19. Šrek (Martinec, Žemlička), 26. Broš (Kratěna, Tomajko), 36. Broš (Kratěna) - 23. Cisár (Plášek), 38. Milan Procházka (Vorel), 43. Plášek (Toman). Rozhodčí: Homola - Pešek, Rouspetr. Vyloučení: 5:6, navíc Bříza 10 min., Broš 5 min. a do konce utkání - Plášek 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3646.
HC Sparta Praha

Komentář

Téměř měsíc museli fanoušci Sparty čekat na domácí vystoupení svých oblíbenců. Sparťané se představili v dobré formě, dostali se až do tříbrankového vedení, Znojmo ovšem prokázalo svoji mentální sílu a drželo hráče i diváky do posledních chvil v napětí. Na led své Sparty se po dvou měsících vrátil Ondřej Kratěna a byl to návrat rozhodně vydařený.

Obě mužstva rozehrála vyrovnanou partii, ve které mohla rozhodnout každá chyba. První doslova hrubici vyrobili hosté ve dvanácté minutě při vlastní přesilovce a potrestal je za to agilní Patrik Martinec, který tečoval nahození Jiruše za záda znojemského gólmana. Střelec první branky byl i u druhého zásahu Sparty, opět při neúplném počtu hráčů na ledě, ale tentokrát byla výhoda na straně Sparty. Do mlýnice před Altrichtrem se vydal Pavel Šrek, kterého zpoza branky našel právě Martinec.

Prostřední část hry zahájili sparťané chybou ve vlastním obranném pásmu, kterou z otočky mezi kruhy potrestal Marián Cisár a dostal hosty na dostřel. To však platilo pouze pár minut, neboť v přesilovce Broš po přihrávce Kratěny poslal puk po zemi za záda Altrichtera a dostal Spartu opět do dvoubrankového vedení. Ukázal také, že pověstná spolupráce K-B-T újmy zraněním Ondřeje Kratěny určitě nedostála. Přesně za deset minut čistého hracího času se opět do kolonek střelců a nahrávačů zapsali Kratěna s Brošem. Kratěna poslal puk na Altrichtera a důrazný Broš zvýšil již na 4:1. Snížit ještě do přestávky se však podařilo Milanu Procházkovi a výsledek tak naznačoval zajímavou podívanou v závěrečné třetině.

A opravdu se bylo na co dívat. Znojmo po necelých třech minutách vstřelilo Pláškem kontaktní branku a vrhlo se do útoku. Jedinečnou možnost k vyrovnání měli hosté při přesilovce pět na tři, když rozhodčí Homola, který byl na ledě vidět možná více než by odpovídalo průběhu zápas, vyloučil Broše a Špaňhela. Vyrovnání nepřišlo a Sparta k potěše více jak tří a půl tisícovek fanoušků nechtěla těsné vedení pouze bránit. Pojistku ovšem nepřidala a postupně se stahovala do obranné ulity. Znojemští sevřeli Spartu v obranném pásmu, ale z mnoha šancí vyrovnání nevytěžili. V závěru si ještě vysloužili desetiminutý osobní trest Bříza a trest do konce utkání Broš. Nic to však nezměnilo na tom, že Orli odlétli z T-Mobile Arény bez bodu.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Sparta Praha): Zbytečně jsme pustili Znojmo ke kontaktu a v závěru jsme si utkání ještě navíc zkomplikovali vlastní nedisciplinovaností. Udělali jsme tři zbytečné fauly za brankovou čarou, to bylo vzhledem k vývoji zápasu a stavu nezodpovědné. Znojemští ale potvrdili, že i na hřištích soupeřů praktikují po celých šedesát minut aktivní hokej, skvěle bruslili a napadali.

Milan Skrbek (Znojmo): Odehráli jsme celkem dobré utkání, avšak v určitých momentech nám chyběl větší důraz před vlastní i soupeřovou brankou. Nedařily se nám ani přesilovky, ale ty se nám nevedou už dlouho.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek