19. 1. 2010 | Petr Schwank

SPA - KOM 5:1 Sparťané bez potíží uhlídali brněnskou Kometu

42., úterý 19. 1. 2010
Sparta - Kometa Brno SPA - KOM
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Hanzlík, Vydarený, Bolf - Kratěna, Broš, Látal - Ton, Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Kafka. Trenéři David Volek a Miloš Holaň.
Kometa Brno: Trvaj - Bičánek, Houdek, Krstev, Ovčačík, Mojžíš, Richter, Kempný - Ludvík, Dopita, Dlouhý - Šindel, Divíšek, P. Hubáček - Svoboda, Huml, Brabenec - Vondráček, R. Procházka, Tomajko. Trenéři Vladimír Jeřábek, Ladislav Lubina a Mojmír Trličík.
Branky a nahrávky: 5. Ton (Výborný, Vydarený), 22. Podlešák (Výborný, Látal), 39. Podlešák (Ton, Výborný), 40. Netík (Kratěna, Broš), 53. Broš (Kratěna, Netík) - 2. Bičánek (Ludvík) . Rozhodčí: Šindel, Šír - Gebauer, Lederer . Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5615 .
P r a ha - I poslední měření sil s jihomoravským soupeřem vyznělo lépe pro Pražany. Rychlý gól brněnské Komety sparťany nerozhodil, dalšími pěti góly soupeře zcela převálcovali. Dvěma góly se na výhře podílel Martin Podlešák.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu se Pražanům vymkl z rukou hned ve druhé minutě, kdy ztlumil ochozy vedoucím gólem Radim Bičánek. Sparťané nesložili zbraně a vrhli se do útoku. V páté minutě z ofenzivního tlaku pramenila vyrovnávací branka. Střelec Petr Ton dokonale zužitkoval přihrávku od kapitána Davida Výborného a vrátil skóre do nerozhodného stavu. Na sklonku prvního dějství se ještě tlačil do šance Ručinský, ovšem Jiří Trvaj v brance Komety si s jeho pokusem poradil.

V prostředním dějství sparťané přepli na vyšší stupeň. Hned ve 22. minutě své úsilí přetavili v gólovou radost, když se po krásné akci prosadil bojovník Martin Podlešák. Domácí odskočili moravskému protivníkovi na rozdíl jedné branky a dál podnikali nebezpečné výpady na území posledního týmu extraligy. Ton se pokoušel uvolnit Ondřeje Kratěnu, jeho úmysl však na poslední chvíli zmařil jeden z pozorných brněnských zadáků.

Brněnští zahrozili ve 38. minutě, kdy skrz domácího obránce pálil jedovatě Jaroslav Svoboda. Přikryl včas zaklapl betony a o minutu později už sledoval puk třepetající se v kleci na opačném konci kluziště. Na hostujícího gólmana Trvaje pálil Martin Podlešák. Jeho pokus si proklestil cestu přes skrumáž těl a skulinkou v Trvajově výstroji dopoutoval až do branky. To však Pražanům nestačilo. Půl minuty před sirénou po chytré kombinaci Michala Broše a Ondřeje Kratěny střílel přesně k tyči Tomáš Netík. Svým gólem zároveň vyprovodil hosty do šatny s třígólovým mankem.

Poslední fázi hry sparťané věnovali pozorné defenzivě a účinnému eliminování brněnského útoku. Ve 45. minutě dokonce visel ve vzduchu pátý gól, jenomže Brošovu kolmici nedokázal jeho kolega z útoku Ondřej Kratěna přetavit v cokoli nebezpečného.

Brněnští se na čas usadili v obranném pásmu domácích, často však jejich kombinace ztroskotala na pevné obranné hrázi Pražanů. A tak domácí trestali. Netík zavezl kotouč před Trvaje, kde se ho ujmul osamocený Michal Broš a nazácky poslal kotouč za bezmocného gólmana hostů. Holešovičtí bez problémů vyzráli na tápající Kometu a ukořistili tak tři další důležité body.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Sparta): "Nezačali jsme dobře, hned při prvním střídání jsme dostali gól po naší laxnosti a ne stoprocentní připravenosti na utkání. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát, ale první třetina tomu neodpovídala. Od druhé třetiny jsme zkorigovali sestavu, a když to přeženu, tak pak na ledě bylo jedno mužstvo. Zápas jsme si pohlídali a viděli jsme i krásné góly." Vladimír Jeřábek (Brno): "Zápas se nám těžko hodnotí. Odehráli jsme špatný zápas, asi nejhorší od té doby, co jsme v Brně (trenéři). I když jsme dali brzy gól. Pak jsme přestali bruslit, nikde jsme nebyli důrazní, nehráli jsme ve středním pásmu a Sparta to vycítila. Dobře se pohybovala, ale hodně to měla ulehčené naší hrou."
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek