22. 9. 2019 Petr Pavlík

Kapitán Řepík: Škoda neproměněných šancí

V utkání s Brnem byl jedním, kdo ještě mohl duel s tradičním rivalem zdramatizovat. Kapitán MICHAL ŘEPÍK měl ve třetí třetině za nepříznivého stavu pro hosty velkou šanci na snížení, ale jeho střela orazítkovala jen tyč. Společně se svými spoluhráči tak musel po šedesáti minutách hry odcházet z ledu jako poražený. "Nehráli jsme dobře čtyřicet minut, pak se to trochu zlepšilo. Třetí třetina byla z naší strany paradoxně nejlepší," hledá pozitivní slova na porážce s Kometou.

Druhý zápas venku body nepřinesl, v tabulce tedy zůstáváme na šesti bodech. Co byla hlavní příčina neúspěchu?
Škoda, že jsme dostali gól hned v první minutě. To nás srazilo. Bohužel jsme nezvládli napadání, dva hráči propadli a pak už nás jednoduše přehráli. Dali náhodný gól od brusle mezi nohy našemu brankáři. Celkově jsme nehráli dobře čtyřicet minut, pak se to trochu zlepšilo. Třetí třetina byla z naší strany paradoxně nejlepší. Na to se ale proti tak zkušenému týmu nedá vyhrát.

Proti Brnu jsme vyšli poprvé bodově i gólově naprázdno. Chybělo také větší štěstí?
Pro oba týmy je tohle vždycky hodně vyhecovaný souboj. Byli na nás dobře připravení, věděli, co hrají. Nějaké šance jsme si vypracovali, bohužel se nám nepodařilo ani jednu proměnit. Na konci druhé třetiny jsme měli jednu velkou tutovku. Kdybychom ji proměnili, mohlo by nás to vrátit zpátky do hry. Takhle si to oni už pak jen zkušeně pohlídali. Sice jsme se do nich snažili tlačit, ale úplně velké šance jsme neměli. Zaslouženě vyhráli.

Během utkání nám soupeř nabídl několik přesilovek...
Bohužel ani z toho se nám nic nepodařilo využít. Někdy nemusí nutně padnout gól, ale tým to může nakopnout do dalších minut. Mohli jsme mít tlak, více střel a zámek v útočném pásmu. Ani jedno jsme ale neměli. Nedařilo se nám to změnit.

Hráči Komety se snažili mít celý průběh zápasu pod kontrolou. Nedělala nám jejich hra chvílemi problémy?
Oni se snažili hrát hodně zarputile. Najednou vyhrávali víc osobních soubojů. My jsme spíše honili puky po mantinelech a celkově jsme s kotoučem na hokejkách hráli málo. Gólman jim navíc po celou dobu zápasu chytal dobře. Bylo to pro nás těžký.

První dva zápasy byly divoké, teď se to trochu uklidnilo. Co lze tedy čekat do příštích zápasů?
V poslední době to bylo dost divoký, vepředu i vzadu padalo hodně gólů. Bylo to nahoru dolů. V Liberci jsme si to pokazili sami.  Snažili jsme se zapracovat na obraně, to se docela povedlo. S Třincem a v Brně už jsme tolik gólů nedostali, což je pozitivní. Budeme na tom dál pracovat a postupně to zlepšovat.

Příští týden nás čeká duel v Hradci, poté další zápasy venku. Jak se na ně připravit?
Samozřejmě nás nečeká nic jednoduchého. Máme nějaký čas na přípravu, musíme dobře potrénovat. Věřím, se nám bude dařit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila