8. 10. 2019 Dáša Šamanová

Střelec Říčka: Už jsme psychicky odolnější

Sparťané rozdrtili v úterní předehrávce Berany ze Zlína na jejich ledě 6:1. Svěřenci Uweho Kruppa si tak do tabulky připisují další tři body a posouvají se na šesté místo. „Nebyli jsme tolik v zápase, protože jsme měli hodně zbytečných faulů. Spoustu nás sedělo, v oslabení nehrají všichni, a tak to chvilkami bylo mdlé,“ připustil po třetí venkovní výhře v řadě útočník Robert Říčka, který ve Zlíně začal svou extraligovou kariéru a proti svému bývalému klubu si připsal jeden gól a asistenci.

Dá se říci, že jsme dneska měli zápas pod kontrolou od třetího vstřeleného gólu?
Neměli jsme dobrý start, mohli jsme prohrávat 0:3, začátek byl vyrovnaný. Ale potom jsme dali docela šťastné góly a od druhé třetiny jsme hru trošku zlepšili. Gólmanům Zlína utkání příliš nesedlo.

Asi byste chtěli více klidnějších zápasů, že?
Je pravda, že zatím to máme takové nahoru dolů. Až poslední dobou se nám daří výkony opakovat, takže teď máme třízápasovou vítěznou šňůru. Budeme se snažit si ji udržet.

Zapsal sis dva body proti svému bývalému týmu, je to pro tebe stále speciální?
Je to jiné. Zlín mi dal šanci v extralize, mám tady spoustu kamarádů a kluky, kteří mi v kariéře pomohli. Jsem jim vděčný za šanci, kterou mi dali, takže ve Zlíně je to pro mě speciální zápas vždycky. Samozřejmě je ale chci porazit. (usmívá se)

Venkovní šňůru jsme začali dvěma porážkami, ale následně jsme vyhráli poslední tři zápasy. Může to týmu pomoci?
Jsme psychicky silnější. Když se dostaneme do vedení, tak už tolik nepanikaříme a snažíme se hru kontrolovat a zápas dohrát. Už nám neutíkají body jako v prvních kolech. Naše hra se lepší, ale proti Zlínu jsme nebyli tolik v zápase, protože jsme měli hodně zbytečných faulů. Spoustu nás sedělo, v oslabení nehrají všichni, a tak to chvilkami bylo mdlé.

Jak sis sedl s Vláďou Růžičkou, se kterým v posledních zápasech nastupuješ?
Je to šikovný centr, který umí přihrát. Navíc je silný na puku. Dneska jsme dali dva góly, takže myslím, že jsme si sedli dobře. Věřím, že společně budeme přispívat týmu i dál.

V pátek nás čeká poslední zápas venkovní šňůry proti Vítkovicím, co od nich očekáváte?
Máme před sebou další dlouhou cestu, to je náročné. Budeme muset ten začátek ostře zachytit a věřím, že vyhrajeme i tam.

Jak se po šesti zápasech těšíte na domácí led?
Je nezvyk hrát takhle dlouho na cizích hřištích. Nějak jsme se s tím ale vypořádali. V poslední době se nám začalo dařit i venku, ale samozřejmě se už moc těšíme na naše fanoušky a na domácí atmosféru.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek