3. 11. 2019 Petr Pavlík

Řepík: Děkujeme fanouškům, hnali nás za výhrou

Ve šlágru kola s brněnskou Kometou byl hodně vidět. Útočník MICHAL ŘEPÍK jako správný kapitán nejprve vyrovnal nervy drásající bitvu a poté dovedl svůj tým k další tříbodové výhře. "Jsem rád za celý tým, že jsme to nezabalili a hráli až do konce. V tabulce jsme teď první, trochu si to užijeme a pak musíme zase makat," připomíná jeden z hlavních strůjců našeho vítězství.

Na zápas s Kometou budete vzpomínat asi dlouho, je to tak?
Určitě. V první třetině to bylo velmi vyrovnané. Nedali jsme góly, mohlo to vypadat jinak. Začátek druhé třetiny nám vůbec nevyšel, začali jsme dělat chyby a oni je potrestali. Ve třetí třetině jsme hráli už trochu na riziko, museli jsme otáčet hru a snažili jsme se ještě víc tlačit do branky. Podařilo se nám dát tři rychlé góly po sobě, to nám hrozně pomohlo.

Ve třetí třetině jsme vstřelili čtyři branky. Museli jste změnit herní plán?
Ani ne. Museli jsme trochu otevřít hru. Jsem rád za celý tým, že jsme to nezabalili a hráli až do konce. Nakonec jsme to otočili, jsme za to rádi. Myslím, že hrajeme dobrý hokej. V tabulce jsme teď první, trochu si to užijeme a pak musíme zase makat.

Kometa chvíli vedla o tři góly, přitom v průběhu zápasu jsme byli stále mírně lepší...
Hráli chytře. Čekali na brejky nebo na odražené puky. To se jim vyplatilo a dali z nich góly. My jsme bohužel udělali velké chyby. V příštích zápasech se nám to už nesmí stávat. Zápas mohl od začátku vypadat jinak. Kdybychom dali góly už v první třetině, mohlo to být klidnější. Na „kdyby“ se ale nehraje. První góly dal soupeř a byl na koni. Je super, že se nám to povedlo otočit před takovou kulisou. Fanouškům děkujeme, strašně jsme si to užili.

Situace při vyrovnávacím gólu byla totožná jako tvá šance v první třetině. Vnímal jsi to?
Lehce jsem se bál, aby mi to tentokrát vyšlo. (směje se) Poprvé jsem byl špatně natočený a přihrávka šla zpoza hráče. Ve třetí třetině jsem byl více nachystaný, puk jsem viděl daleko lépe. Myslím, že gólman o mně moc nevěděl, jelikož byla skoro prázdná branka. Jsem rád, že to propadlo.

1+2
Tolik kanadských bodů si připsal kapitán Michal Řepík v utkání proti Kometě Brno.

Jak se ti spolupracuje v jedné formaci s Davidem Tomáškem a Jiřím Smejkalem?
Výborně. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Nějakým způsobem jsme se už sehráli, navíc všichni dobře bruslíme a dokážeme si navzájem vyhovět. Hodně se spolu bavíme během zápasů i tréninků. Odehráli jsme vedle sebe čtvrtý zápas. Věřím, že to může být ještě lepší.

V některých zápasech jsme měli výpadky na začátku třetin. Čím si to vysvětluješ?
Neřekl bych, že jsme dneska spali. V první třetině jsme možná měli o něco víc šancí, ale v té druhé byli oni chytřejší. Podařilo se jim vytěžit z minima maximum. Naopak my jsme nedali ani jeden gól. Pak jsme se už naštěstí prosadili a zápas otočili, takže jsme za to moc rádi.

Jak se ti hrálo proti jednomu z nejlépe bránících centrů Tomáši Plekancovi?
Má obrovské zkušenosti, brání hodně dobře. Hrával to i v Americe. Snažili jsme se ho hlídat, ale později jsme nastupovali proti lajně Petra Holíka, abychom nemuseli chodit proti němu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek