17. 11. 2019 Daniel Ryl

Sedláček: Máme vnitřní sílu, ale buďme pokorní

Tři zápasy v pěti dnech zvládli sparťané výborně, když zvítězili také v nedělním utkání na ledě Litvínova a po páté výhře v řadě vévodí extraligové tabulce. Za vítězství na severu Čech vděčí zejména JAKUBU SEDLÁČKOVI, jenž pochytal 32 střel soupeře a i přes výborné výsledky nabádá k opatrnosti. "Pojďme pokorně dál. Užívat si, kde jsme, ale nadále pracovat. Tohle je hrozně pomíjivé, za pět kol to může být jinak," uvědomuje si zkušený brankář, který si pochvaloval zvládnutá oslabení i další vybojované vítězství.

Vyhráli jste popáté v řadě, ale dva body z Litvínova jsou spíše vydřené, že ano?
Bylo to hodně vybojované. Každý tým mohl vyhrát, nakonec jsme rádi za dva body. Podle mě jsou pro nás zlaté, když je takhle budeme sbírat dál, bude to super.

Litvínov je aktuálně předposlední, přesto odehrál výborné utkání. Překvapil vás?
Nepřekvapil. Čekali jsme to, protože tady je vždycky těžké hrát. Když navíc dají gól na začátku, vždycky je nakopne. Jsme rádi, že jsme utkání takto otočili. Už se nám to stalo poněkolikáté, doufám, že to bude takhle pokračovat. (klepe si na zuby)

Domácí byli nebezpeční zejména v přesilovkách. Byli opět nebezpeční zejména zkušení hráči jako Viktor Hübl, František Lukeš nebo Jakub Petružálek?
Všichni jsou samozřejmě na ledě znát. Hlavně v přesilovkách, kde jsou schopni vás na dvě minuty zavřít. My jsme je sice ubránili, ale hodně se štěstím, protože hráli přesilovky opravdu výborně. Když budou takto pokračovat, tak se určitě zvednou.

Viktor Hübl vás překonal v závěru druhé třetiny, když jeho gól přezkoumával videorozhodčí. Jak si celou situaci viděl?
Já jsem si myslel, že bude gól platit. Neukazoval jsem, že hrál vysokou, ale že mě sekl do ramene. První byla sekyra, pak až gól. To jsem jim signalizoval, ale tušil jsem, že gól uznají. Byl to prostě baseballový gól, stane se to kolikrát.

I v Litvínově si měl plné ruce i nohy práce, sedí ti takové zápasy více?
Každý gólman má rád, když to na něho lítá. Trošku jsme měli problém s tím, že se hrálo dříve a zapnuli jsme trošku později. Začátek nebyl ideální, musíme se z toho poučit a podívat se na video.

Už desátý zápas jste se protočili s Matějem Machovským. Jste raději, že víte, na čem jste a prostě dostáváte rovnoměrný počet zápasů?
Myslím si, že to ani jeden neřešíme. Bingo nám řekne, kdo chytá a podle toho jdeme do branky. Jednou je to Machy, jednou já. Spartě to zatím funguje, takže super.

Potvrdilo se, že zvládáte zápasy, ve kterých jste lepším týmem, ale také ty, ve kterých je naopak lepší soupeř. Je to oproti předešlé sezoně, kdy jste často ztráceli zápasy smolně v posledních minutách, největší rozdíl?
Já si naši hru užívám. Dáváme strašně moc gólů, zase to musím zaklepat. Doufám, že v tom budeme pokračovat, každý zápas dáváme čtyři góly. I když prohráváme 0:2, celý tým cítí, že může utkání otočit. Máme vnitřní sílu, což je super.

Vyhráváte i přes několik zraněných hráčů, svědčí to o síle kádru?
My jsme hlavně zapracovali na detailech z videorozborů. Myslím si, že dost makáme a vnitřní silou jsme to otočili také v Litvínově.

32
Brankář Jakub Sedláček byl ústřední postavou vítězství na ledě Litvínova, kde pochytal 32 střel Severočechů a měl výbornou úspěšnost 91,43 %.

Zvládli jste čtrnáct z posledních patnácti zápasů a vládnete extralize. Můžete být zatím spokojeni?
Já bych krotil emoce. Pojďme pokorně dál. Užívat si, kde jsme, ale nadále pracovat. Tohle je hrozně pomíjivé, za pět kol to může být jinak. Máme dvacet kol, až to bude po 48 kolech, bude to něco jiného, takhle to zatím nic neznamená.

Čeká vás sedmidenní přestávka, přijde vhod?
My jsme sice hráli dost, ale pauza sedm dní. (zakroutí hlavou) Já nevím, kdo to vymýšlí, že hrajeme v pěti dnech tři zápasy a pak sedm dní stojíme. Upřímně to nechápu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek