1. 12. 2019 Petr Pavlík

Dvořák: Náročné utkání, musíme zlepšit přesilovky

Sparťané se po čtyřech venkovních duelech na kluzištích soupeřů představili opět před svými fanoušky a potěšili je už devátou výhrou v řadě. U tvrdě vydřených dvou bodů byl také obránce TOMÁŠ DVOŘÁK, který v utkání opět odvedl skvělou práci a pomohl týmu k dalším cenným bodům. "Zlín dobře bránil a moc nás nepouštěl k sobě do pásma. Bylo to pro nás náročné utkání," přiznal po vítězném utkání, jímž vyvrcholila Sparťanská krev.

Zápas se Zlínem byl hodně urputný. Jak ses cítil?
Bylo to pro nás náročné utkání. Zlín dobře bránil a moc nás nepouštěl k sobě do pásma. My jsme se snažili tlačit do plných, ale někdy jsme se nemohli dostat přes střední pásmo. Když už jsme byli v útoku, rychle puk vyhazovali. Chodili nám hodně do protiútoků. Těžký zápas, jsme rádi za dva body.

V první třetině jsme hráli tři přesilové hry, bohužel jsme ani jednu nevyužili...
Trochu nás to zamrzelo. Hned na začátku jsme měli třikrát po sobě možnost odskočit, ale bohužel. V prvních dvou přesilovkách jsme neměli moc šancí, což je škoda. Myslím, že bychom na nich měli do příštích zápasů zapracovat, aby nám tam alespoň něco spadlo.

Zápas byl dlouho vyrovnaný 1:1. Bylo těžké udržet koncentraci?
Když je zápas dlouho nerozhodný, vždycky se hraje těžce. Zlín hodně bránil, my jsme sice tlačili, ale nedali jsme góly ze šancí, které jsme si vypracovali.

1
Obránce Tomáš Dvořák si v zápase proti Zlínu připsal jednu střelu a jeden úspěšný blok.

Myslíš, že by se v případě vstřeleného gólu v první třetině zápas vyvíjel jinak?
Nevím. Bohužel brzy jsme inkasovali po chybě v obranném pásmu. Kdybychom jsme proměnili alespoň jednu přesilovku, tak by byl zápas asi trochu jiný.

V prodloužení nakonec vystřelil druhý bod Lukáš Rousek. Berete dva body?
Samozřejmě. Oni předtím nastřelili tyčku, pak jsme se dostali do přečíslení a rozhodli. V prodloužení je to už buď anebo. Štěstí se přiklonilo na naši stranu a za to jsme rádi.

V našem týmu jsi nejlepší v Radegast Indexu. Máš rád tvrdou hru?
Nebráním se tomu. Občas k mé práci na ledě patří a jsem za to jedině rád, že mohu týmu přispět i takto. Když s Milanem Jurčinou hrajeme v obranném pásmu a v oslabení, zablokujeme hodně střel. Daří se nám mít i nějaké hity navíc, za což jsme rádi.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek