6. 3. 2020 Petr Pavlík

Tomášek: Náročný zápas, těšíme se na play off!

V utkání proti Olomouci si mohl společně se svými spoluhráči znovu vychutnat sparťanskou děkovačku. Útočník DAVID TOMÁŠEK ve druhé třetině sám skóroval, a zaznamenal tak devátou trefu v této sezoně. "Proti Olomouci to byl zápas, který měl napůl parametry play off. Pro nás se jednalo o dobrou přípravu. Jsme rádi za dva body," pochvaloval si autor druhého gólu.

Máme za sebou celou základní část. Jak zní tvoje celkové hodnocení?
Určitě pozitivně. Sice jsem tu nebyl úplně od začátku, jelikož jsem přišel později. Pak jsem byl zraněný, ale to, co jsem viděl a odehrál, bylo pozitivní. Přišla pasáž, která byla z naší strany trochu horší. Celkově si ale myslím, že jsme hráli dobrý hokej. Snažili jsme se diváky bavit a vyhrávat. Udrželi jsme se nahoře dost dlouho, což byl náš cíl od začátku. Ale na druhou stranu nás ta nejdůležitější fáze sezony teprve čeká. Musíme dobře potrénovat a být nachystaní.

Ve čtvrtfinále vyzveme brněnskou Kometu. Jak se musíme připravit?
Co nejlépe, jak to jen půjde. Jestli chceme jet až nahoru, musíme porazit kohokoliv. Je to práce trenérů nás dobře připravit. Začínáme doma, možná to může být výhoda. Upřímně se mi nechce moc spekulovat. Budeme mít domácí prostředí, bude to velká bitva. Těšíme se!

Máme za sebou náročný zápas proti Olomouci. Jak bys ho zhodnotil?
Myslím si, že jsme nehráli špatně. Byl to velmi těžký zápas. V některých pasážích jsme měli velký tlak, škoda, že nám tam nenapadlo víc gólů. Škoda, že jsme nedali ten rozhodující gól už ve třetí třetině, abychom měli tři body. Proti Olomouci to byl zápas, který měl napůl parametry play off. Pro nás se jednalo o dobrou přípravu. Jsme rádi za dva body. Bereme to pozitivně.

Za stavu 0:2 jsme výrazně ožili a měli hned vzápětí několik velkých šancí...
Chyběl nám tlak do branky. Hráli jsme trošku po rozích a soupeř naopak dobře bránil před svojí brankou. Snažili jsme se to rychle změnit a hned jsme byli nebezpečnější. I za nepříznivého stavu jsme neztráceli víru. Myslím, že to byl z naší strany dobrý comeback.

Jak moc bylo důležité vyrovnání, které jsme stihli ještě ve druhé třetině?
To bylo velmi důležité. Pro nás to bylo jedině dobře, že jsme dokázali skórovat vlastně hned dvakrát během několika minut. Do třetí třetiny jsme mohli jít s čistou hlavou, i když za stavu 2:2 ve třetí části jsme měli pár příležitostí na to, abychom otočili zápas na svoji stranu už tam. Měli jsme dobré pasáže, kdy jsme měli opravdu velký tlak. Soupeř si chvílemi nevěděl rady.

Ve třetí třetině padlo hodně vyloučení, situace se přelévala ze strany na stranu...
Dlouho byl zápas vyrovnaný, pak už mohl rozhodnout prakticky kdokoliv. Nějakou přesilovku jsme měli využít, ale naopak soupeř dostal také několik šancí na to, aby utkání rozhodl ve svůj prospěch. Byly tam vidět z obou stran emoce, což jednoznačně připomínalo zápas play off.

Rozhodující gól přišel v nájezdech. Mohlo se rozhodnout v prodloužení?
Samozřejmě. Zase jsme byli v prodloužení lepší, zrovna já jsem měl velkou šanci, kdy jsem netrefil puk ideálně. Mohl jsem to trefit lépe, ale bohužel. Hlavně, že jsme vyhráli a máme dva body. Dobrý signál je pro nás to, že jsme byli v nájezdech úspěšnější. Kluci to proměnili fakt výborně a Machy zachytal znovu parádně, stejně jako v posledním zápase na ledě Pardubic.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek