26. 7. 2021 Marek Táborský, Štěpán Křemen

​Po svatbě rychle na led! Sobotka: Bylo to znát

Na prvním tréninku kompletního kádru Sparty nechyběl ani Vladimír Sobotka, který po loňské sezóně podepsal nový tříletý kontrakt. O víkendu se ještě stihl oženit a nyní se již těší na souhru s novými posilami. „Všichni to jsou šikovní kluci. Ještě se musíme poznat na ledě, abychom věděli, co od sebe čekat,“ prohlásil zkušený útočník.

Vláďo, na začátek ti gratuluji k svatbě, která proběhla tento víkend. Jaké to bylo naskočit hned po takhle velkém dnu na první ostrý trénink?
Za chvíli nás už čekají první zápasy, takže to bylo potřeba. V pondělí to byl takový první příjemný lehčí trénink. Myslím si, že v úterý to určitě bude mnohem ostřejší.

Kdo všechno ze Sparty dorazil na tvou svatbu?
Přišel Saša Salák, Michal Řepík, Filip Chlapík, Roman Horák a Lukáš Rousek.

Nebylo to teda přece jenom na ledě cítit, takhle s odstupem pouhých dvou dnů?
Jasně, určitě to znát trochu bylo. Přece jenom jsme slavili významný den pro mě a mou manželku a jsme moc rádi, že jsme si to mohli takhle užít.

Jak vůbec probíhala tvá letní příprava?
Měl jsem individuální přípravu s kondičním trenérem Viktorem Konečným, který se o mě stará už třetí sezónu. Nebylo tam moc změn. Byla taková, abych mohl doléčit menší šrámy ze sezony a zároveň trochu šetřil partie, se kterými jsem měl problémy.

Sledoval jsi příchody nových posil Sparty a jak se ti jevily v tréninku?
Sledoval jsem to. Všichni to jsou šikovní hráči, ale byl to první trénink pro každého, takže všichni musíme zabrat. Taky se ještě musíme pořádně poznat na ledě, abychom věděli, co od sebe můžeme očekávat.

Ty jsi před letní přípravou podepsal novou smlouvu na tři roky, byl takhle dlouhý kontrakt pro tebe prioritou?
Ze začátku jsme se domlouvali na dvouleté smlouvě, ale já jsem říkal, že už bych to tady rád dohrál, byl tady co nejdelší dobu. Sparta s tím neměla žádný problém, takže jsme se nakonec shodli na tříleté smlouvě.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek