9. 1. 2020 Daniel Ryl

​Podruhé v řadě doma, Sparta hostí Vítkovice

Nabitý sparťanský program pokračuje opět na domácím ledě! Druhé ze tří domácích utkání v řadě odehrají naši hokejisté už v pátek 10. ledna od 18:30 hodin, kdy na ledě O2 areny přivítají hokejisty Vítkovic, s nimiž vyhráli oba dosavadní vzájemné zápasy. Svěřenci Uweho Kruppa se zároveň pokusí o pátou výhru v řadě.


Obrat proti Bruslařům, sparťané nadále hájí první místo

Sparta má za sebou nejen utkání v Drážďanech proti Litvínovu, ale také náročný duel proti Mladé Boleslavi, proti které v úterní dohrávce doháněla manko, leč díky dvěma trefám obránce Jana Košťálka vybojoval v nájezdy, v nichž rozhodl o bonusovém bodu útočník Lukáš Pech, jenž si před utkáním přebral speciální dres za 100 vstřelených branek v dresu Sparty.

Ačkoliv mají sparťané dostatek bodů a sluní se na čele extraligové tabulky, mají stále o co hrát, protože na druhý Liberec mají náskok tří bodů, jenže také o čtyři zápas navíc. O to je dvoubodový zisk proti Středočechům cennější. Sparta za něj vděčí nejen Janu Košťálkovi, ale také spolehlivému Jakubu Sedláčkovi, jenž dostal tentokrát přednost před Matějem Machovským. Oba sparťanští brankáři jsou jedním z hlavních důvodů dosavadního úspěšného tažení základní částí.

Vítkovice se nadále trápí, odvolá Petra nepomohlo

Opačné starosti řeší Vítkovice, které před koncem roku odvolaly trenéra Jakuba Petra, přesto to zatím zlepšení výkonů nepřineslo a Vítkovičtí nezahájili ideálně ani nový rok 2020. V nedělním utkání předvedli bojovný výkon na ledě Plzně, odkud si ovšem odvezli porážku 4:6. Ostravané tak potvrdili, že více bodů sbírají doma, přesto jsou na domácím ledě s dvaceti body nejhorším týmem soutěže.

A lepší to není ani v jiných důležitých statistikách. Celkem 114 inkasovaných gólů má jen Litvínov a horší jsou už jen Pardubice. Třetí nejhorší v celé soutěži je také produktivita nastřílených 80 gólů, proto nikoho nepřekvapí, že úspěšnost 13,89 % na přesilovkách je až předposlední v extraligové tabulce. A zlepšení by zasloužila také oslabení s úspěšností 79,67 %.

Bilance s Vítkovicemi: dvě výhry a extraligový rekord

Oba týmy čeká už třetí vzájemné utkání této sezony, poprvé se však představí na ledě Sparty. Ta dokázala v obou předešlých duelech na ledě Vítkovic stoprocentně bodovat, když nejprve v 9. kole zvítězila i díky dvěma gólům Andreje Kudrny jasně 5:1. Ve druhém utkání už skórovala pouze třikrát, přesto to stačilo na výhru 3:1 a vytvoření nového rekordu v počtu venkovních vítězství v řadě, které bylo desátým v řadě.

Víte, že...

Vyhrát nad Vítkovicemi v základní části alespoň tři zápasy? Nic lehkého, což potvrzují i statistiky. Spartě se to naposledy podařilo v ročníku 2014/2015, kdy také naposledy vyhrála oba duely na vítkovickém ledě. V nové sezoně je ale zatím stoprocentní a bilanci si bude chtít udržet i ve třetím vzájemném duelu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek