20. 10. 2020 Marek Táborský

​Sparťani vyjeli trénovat pod širé nebe

Vzhledem k bezpečnostním opatřením není možné trénovat v uzavřených prostorech. Sparta si proto spolu s dalšími extraligovými kluby vyjednala možnost tréninků na otevřené ledové ploše v Dobříši, kde v pondělí proběhl první trénink.

„V pondělí jsme si vyzkoušeli venkovní led poprvé, v tomto týdnu nás čekají i další dva tréninky. Jsme domluvení, že v Dobříši budeme moct trénovat i v dalších týdnech, pokud nedostaneme opět povolení trénovat v naší hale,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka, který je zároveň asistentem trenérského dua Miloslav Hořava & Josef Jandač.

Sparťané si tréninky v „polních podmínkách“ vesměs pochvalovali, ač se museli převlékat v zimě na vzduchu a po tréninku odjížděli domů pouze narychlo převlečení vlastními dopravními prostředky.

Je to lepší než se připravovat sami doma. Nemám s tím problém, naopak jsem za to rád. Připomnělo mi to mé hokejové začátky a trochu i nedávný zápas v Drážďanech,“ říká brankář Matěj Machovský. „Jsme rádi, že se tyto tréninky podařilo domluvit. Nejsme jediný tým, který bude v Dobříši trénovat, z ostatních týmů to sem máme alespoň nejblíž,“ dodává jistota ve sparťanském brankovišti.

První trénink pod širým nebem doprovázelo proměnlivé počasí. Nejprve bylo zataženo, v závěru ale vyšlo sluníčko a na led dokonce napadalo listí. Role „rolbaře“ se trochu překvapivě ujal trenér Josef Jandač, vzal lopatu a přírodní nepořádek během tréninku uklidil.

„Listí na ledě jsme se zasmáli, neděláme si z toho velkou hlavu. Jsme rádi, že můžeme být spolu na ledě. To se vám v hale nestane, že za brankou najedete do kupy listí,“ usmíval se po tréninku obránce Tomáše Pavelka. „Je to rozhodně lepší, než abychom jen trénovali sami doma,“ dodal.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek