4. 6. 2021 HC Sparta

​Šrek: Dítě na hokej? Pomůže i charakterově

Vždy je ten správný čas přihlásit svého potomka na hokej. Na Spartě začnou probíhat náborové akce opět v září. „Hokej vás naučí mít rád kolektiv, výzvy, adrenalin i endorfiny, které po sportovním výkonu zažijete,“ řekl manažer mládeže Pavel Šrek, který byl v týdnu hostem pořadu Libora Boučka Nový den na CNN Prima News.

Jak velký vliv má mistrovství světa na zájem dětí o hokej?
Každoročně je to obrovská reklama hokeji. Co jiného může mít větší vliv než právě podobná akce. Co může mít větší vliv, než když si tatínek potencionálního hráče sedne k televizi a čtrnáct dní kouká na parádní, dramatický hokej? Uvědomujeme si, že právě v těchto chvílích může docházet často k rozhodnutím, kdy rodiče poprvé vezmou děti na hokej. S vidinou, že si budou oba plnit sny.

Dá se zájem o hokej srovnat s minulými dekádami?
Dá, ale bohužel z toho současná doba nevychází vítězně. Před dvaceti, třiceti lety byl zájem o hokej mnohem větší. V aktuální době se do přípravky hlásí kolem třiceti dětí, do první třídy jich samozřejmě stejný počet nepřijde.

Co by měla být motivace k tomu najít si vztah k tak krásné hře, jakou je hokej?
Měla by být úplně jasná. Sportovat. Ať už je to hokej, fotbal nebo tenis. Motivace by měla být hlavně chuť se hýbat a nesedět doma. Vybudovat si vztah ke sportu a pohybu jako takovému. Věřím, že u většiny dětí tomu tak je, postupem času se k tomu přidává touha plnit si své sny.

Co vám osobně dal hokej do života?
Stejně jako ostatní mě přivedli k hokeji rodiče. Postupně mě začal stejně jako další děti modelovat kolektiv, trenér, příklady dalších starších hráčů. I to vytvořilo moje pouto k hokeji i životní přístup, který u mě funguje dodnes. Jako dítě jsem měl, kulantně řečeno, vyšší procento tuku. Díky hokeji jsem přišel jsem na to, že potřebuju správně jíst, spát, odpočívat. Mít rád kolektiv, sport, výzvy, adrenalin a endorfiny, které poté přijdou. To vymodeluje člověka ke správným parametrům a charakteru. Hokejisti jsou obecně čestní, správní chlapi. Myslím, že právě sport k tomu hodně pomůže.

Náborová akce klubu HC Sparta Praha probíhá za normálních podmínek celoročně a můžete se hlásit kdykoliv u trenéra Libora Plačka na telefonním čísle +420 724 801 813 a e-mailové adrese placek@hcsparta.cz. Bohužel v současné situaci náborové tréninky neprobíhají. Náborové tréninky budou ovšem pokračovat od září tohoto roku. I nadále sledujte naše webové stránky, prostřednictvím kterých vás budeme informovat o současné situaci. Pro jakékoliv dotazy využijte uvedené kontaktní spojení.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek