27. 10. 2020 Kateřina Eisová

Trenéři: Jsme rádi, že můžeme být na ledě

Od minulého týdne společně s dalšími extraligovými a prvoligovými týmy trénujeme na otevřeném stadionu na Dobříši. Trénink pod širým nebem je pro všechny nezvyklý, ovšem s koronavirovými opatřeními není jiná možnost. „Sice se jedná o náhradní podmínky, ale jsme rádi, že máme možnost být na ledě,“ shodují se trenéři MILOSLAV HOŘAVA a JOSEF JANDAČ.

Náš tým už druhý týden trénuje pod širým nebem. Jak tuto situaci vnímáte?
Miloslav Hořava: Je skvělé, že můžeme být na ledě. Je to stokrát lepší než být doma nebo v posilovně. Myslím si, že někteří kluci by něco podobného sami ani nezkusili. V prvním týdnu jsme jen chtěli, aby se kluci svezli, aby měli kontakt s ledem a zahráli si na dvě branky. Aby tam byla hra. Taktiku a podobné věci jsme vůbec nedělali.
Josef Jandač: Jsme rádi, že máme tu možnost na Dobříš dojíždět. Trénink výhradně na suchu je v průběhu sezony pro hráče těžký. Vrátili jsme se do mladých led a jsme za to rádi, byť se jedná o náhradní podmínky.

Museli jste zastat i roli ledařů a odklidit spadané listí na led…
M.H.: Zatím jsem to nechával na Pepovi Jandačovi, ale máme rozepsané služby. Já bych to měl dělat až v pátek. Střídáme se i s Petrem Přikrylem, trenérem brankářů. (smích)

Jak momentálně vypadají tréninky mimo led?
J.J.: Hráči jsou rozděleni do skupin a s kondičním trenérem plní plán v souladu s vládními nařízeními. Je to jiné než obvykle, ale nedá se nic dělat.

Přemýšleli jste i nad možností tréninku v kryté hale v zahraničí?
J.J.: Zvažovali jsme všechny možnosti. Momentálně jsme uvítali Dobříš, uvidíme, jestli tato varianta bude dlouhodobě fungovat. Zahraničí je drahé, stojí spoustu peněz.
M.H.: Doufám, že nás snad už brzy pustí na led v Holešovicích a nebudeme muset nikam jezdit. Náš tým je z velké části promořený, žádné nové případy nákazy jsme dlouhou dobu nezaznamenali. Myslím si, že není důvod, aby bylo vše zavřené, a trénink bychom mohli mít normálně v hale.

Stihnou se s momentálním zpožděním vůbec zápasy dohrát?
J.J.: Těžko říct, nevíme, jak dlouho nařízení budou platit. Pokud by se nestalo, že by se začalo hrát bez diváků, jako tomu bylo před uzavřením sportovišť, myslím si, že by se zápasy daly termínově stihnout. V případě oddalování startu bude termínová listina velmi nabitá a bylo by složité odehrát všech 52 kol.

M.H.: Nechci říkat, že je to nepříjemné, ale upřímně - je to hrozné. Jsme zvyklí být touto dobou v plné sezoně. Doufám, že to dopadne dobře. Zatím vůbec nevíme, zda budeme vůbec od půlky listopadu hrát. Samozřejmě, nejdůležitější je teď zdraví nás všech. Věřím ale, že pokud bychom nadále dodržovali přísná bezpečnostní omezení, mohlo by se bez diváků začít opět brzo hrát. Ať se fanoušci mohou koukat na hokej alespoň doma v televizi.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek