5. 1. 2016 HC Sparta

Sedmý ročník akce Sparta vzdává hold

Leden je každoročně věnován akci Sparta vzdává hold a nejinak je tomu i letos. Koncem tohoto měsíce vyvrcholí už sedmý ročník tradičního sparťanského projektu na podporu složek Integrovaného záchranného systému, jejímž členům budou věnovány domácí duely s Chomutovem a Olomoucí. Poprvé se bude tato akce konat v libeňské O2 areně a na každý ze zápasů jde do distribuce přibližně osm tisíc vstupenek pro hasiče, záchranáře, policisty a zástupce armády. Zbylé vstupenky jsou již v prodeji.

Historie akce Sparta vzdává hold je rok od roku bohatší, aktuálně se vše připravuje na její sedmý díl. Ten první se konal v roce 2009 a od té doby probíhá spolupráce Sparty se složkami Integrovaného záchranného systému, Nadací policistů a hasičů a posléze také Vojenským fondem solidarity. Právě na konto těchto organizací pravidelně putuje finanční příspěvek, jehož hlavním dílem je tradičně výnos z aukce unikátních dresů.

V minulých letech sparťanští hráči mimo jiné navštěvovali jednotlivé služebny a zkoušeli si, jaké to je být hasičem, policistou, vojákem či záchranářem. V jednom z předchozích ročníků akce Sparta vzdává hold se hokejisté rovněž stali symbolickými patrony složek IZS, s vybranými členy sborů se sešli a vyslechli si jejich příběhy o záchraně životů. Naposledy se do kampaně zapojili čtyři sparťani se svými potomky, kteří též vyznávají barvy nejslavnějšího českého klubu.

Do loňské propagace tradičního charitativního projektu se tak zapojil současný extraligový útočník a kapitán mužstva Jaroslav Hlinka se synem Tomášem, který působí ve třetí třídě sparťanské mládeže. Spolu s nimi obránce A-týmu Michal Barinka a jeho syn Marcel, jenž hraje za mladší dorost. Dalšími sparťany, kteří se stali tvářemi loňského Holdu, byli členové Klubu legend HCS Jiří Kochta s vnukem Tomem a Richard Žemlička se synem Ríšou.

I v aktuální sezoně vznikla unikátní kampaň, která doprovází Spartu lednovými zápasy. „Vůbec poprvé se členové jednotlivých složek dostávají přímo na vizuály, které jsou na billboardech, tištěné inzerci a na všech bannerech na komunikačních kanálech Sparty,“ říká Jan Kryšpín, marketingový šéf Sportovního Holdingu Praha. Sparťanskými tvářemi pro sedmý ročník akce Sparta vzdává hold jsou obránci Adam Polášek s Markem Hrbasem a útočníci Lukáš Klimek a Robert Sabolič.

„Každý z hráčů je patronem jedné ze čtyř složek. V této sezoně jsme tak trochu navázali na poslední ročníky, kdy sparťanští hokejisté či členové Klubu legend navštěvovali služebny jednotlivých složek a naslouchali hrdinským příběhům hasičů, záchranářů, policistů a vojáků,“ vypráví Kryšpín. „Novinkou je aktuálně určité otočení rolí. Jednotliví hrdinové navštíví hráče přímo v jejich šatně, a poznají tak zblízka hokejové prostředí, v němž povypráví hokejistům o svém osudovém činu.“


Sedmý ročník akce Sparta vzdává hold bude vrcholit v pátek 22. ledna duelem s Chomutovem a v úterý 26. ledna soubojem s Olomoucí. „Na oba zápasy je uvolněno již nyní po osmi tisícovkách vstupenek pro členy složek Integrovaného záchranného systému. Fanoušci by si tak měli včas zajistit své lístky, protože už nyní jich moc nezbývá. Očekáváme na oba duely zcela zaplněnou arénu,“ říká Jan Kryšpín.

Druhému ze zmiňovaných duelů bude předcházet opět slavnostní ceremoniál se zapojením všech složek IZS. Před a během utkání budou také tradičně představeny hrdinské činy vybraných hasičů, záchranářů, policistů a vojáků. Ihned po duelu s Olomoucí odstartuje aukce hraných puků s podpisy sparťanských hráčů a dražit se tradičně budou i unikátní dresy, a to včetně návleků a stulpen. Výtěžek bude následně odeslán na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity.

Každý z nás je jednou potřeboval a potřebovat bude. Jsou tu pro nás - ať hoří, přišla povodeň, stala se vám nehoda či úraz...

Po vzoru zámořské NHL se tak rozhodla Sparta jako úplně první sportovní klub v České republice věnovat v každé sezoně dvě utkání za sebou těm, kteří za nás denně nasazují své životy - hasičům, záchranářům, policistům a vojákům. Za to jim patří náš velký dík. Na konci ledna roku 2016 proběhne už sedmý ročník akce "Sparta vzdává hold"!


26. 1. 2016    HC Sparta Praha - HC Olomouc
22. 1. 2016    HC Sparta Praha - Piráti Chomutov
30. 1. 2015    HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary
25. 1. 2015    HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové
31. 1. 2014    HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary
28. 1. 2014    HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec
20. 1. 2013    HC Sparta Praha - Piráti Chomutov
18. 1. 2013    HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec
22. 1. 2012    HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec
20. 1. 2012    HC Sparta Praha – Rytíři Kladno
 4. 2. 2011    HC Sparta Praha – HC Benzina Litvínov
 6. 2. 2011    HC Sparta Praha – HC Mountfield
11.12. 2009    HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav
13.12. 2009    HC Sparta Praha – PSG Zlín

Slavnostní ceremoniál Sparta vzdává hold 2015

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek