22. 10. 2017 HC Sparta

11. ročník tradiční akce Sparťanská krev

Tradice pokračuje. Příběh s názvem Sparťanská krev letos v listopadu napíše již jedenáctou kapitolu. Tolik let už hokejová Sparta se svými fanoušky a partnery aktivně podporuje dárcovství krve ve spolupráci s Transfuzním oddělením VFN na Karlově náměstí v Praze. Zároveň se v poslední letech velmi aktivně snaží zvýšit povědomí o problematice darování kostní dřeně ve spolupráci s Českým registrem dárců krvetvorných buněk IKEM.

První termín Sparťanské krve 2017 s tradičním podtitulem „Naše krev je Sparta“ se uskuteční v pondělí 6. listopadu přímo v šatně extraligového A-týmu v O2 areně, druhý pak v úterý 14. listopadu ve VFN na Karlově náměstí. Na oba termíny je nutné se zaregistrovat předem na mailu fto-evidence@vfn.cz, přičemž veškeré podrobnosti naleznete níže v textu.

Speciální zápas věnovaný 11. ročníku tohoto projektu odehrají sparťané na domácím ledě v O2 areně v úterý 21. listopadu. Na utkání proti Zlínu mají vstup zdarma všichni, kdo v kalendářním roce 2017 podstoupili darování krve. Před tímto extraligovým střetnutím zároveň v Galerii Harfa proběhne nábor do Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM.

„Rozhodli jsme se v této sezoně svým způsobem vrátit k počátkům projektu Sparťanská krev, kdy v roce 2009 probíhalo darování přímo v tehdejší šatně A-týmu v holešovické aréně. V pondělí 6. listopadu budou moci všichni účastníci prvního termínu darování navštívit sparťanskou kabinu v O2 areně. Věříme, že všichni tradiční dárci i ti, kteří budou darovat poprvé, tuto možnost přivítají,“ říká Tomáš Zetek, tiskový mluvčí klubu.

Samozřejmostí bude jako už každoročně účast vybraných hráčů, zástupců realizačního týmu a managementu klubu, trenérů mládeže, klubových legend a v neposlední řadě členů rodiny sparťanských partnerů. „Pod heslem Naše krev je Sparta se znovu k tomuto tradičnímu charitativnímu projektu, který načíná už svou druhou dekádu, přihlásí všichni sparťané od fanoušků přes hráče až po partnery,“ shrnuje Zetek.

Klíčové termíny Sparťanské krve 2017

  • pondělí 6. listopadu: zahájení akce a první darování v šatně A-týmu v O2 areně
  • úterý 14. listopadu: druhé darování ve VFN na Karlově náměstí v Praze
  • úterý 21. listopadu: extraligové utkání věnované akci Sparťanská krev 2017

Odběry v rámci akce Sparťanská krev budou ve VFN Na Karlově náměstí probíhat od 1. do 20. listopadu. Vždy je třeba se registrovat. Odběr je možné absolvovat také na pobočce FTO Zbraslav (K Interně 640, Praha 5 – Zbraslav Tel: +420 225 374 230), i zde je nutné se registrovat předem na uvedeném telefonním čísle.


Povinný systém registrace pro zájemce o darování sparťanské krve

Dárci se musí předem registrovat na mailu fto-evidence@vfn.cz nebo v pracovní dny na telefonním čísle 224 963 112 nebo 224 962 757 v čase od 12.00 do 15.00 hodin. Primárně je darování určeno pro prvodárce a pro pravidelné dárce VFN na Karlově náměstí. První termín darování je kapacitně omezen 50 dárci.

Přímo ve VFN na Karlově náměstí probíhá Sparťanské krev samozřejmě i mimo stanovené termíny od 1. do 20. listopadu. Do darování je možno se zapojit rovněž ve FTO Zbraslav, kde se zájemci registrují na telefonním čísle 225 374 230.

Informace důležité pro darování krve

  • s sebou mít doklad totožnosti s fotografií (občanský nebo řidičský průkaz, cestovní pas, zbrojní pas) a doklad o zdravotním pojištění platném v ČR
  • ráno posnídat netučné jídlo (rohlík, džem, med, ovoce…)
  • před odběrem vypít minimálně 0,5 litru tekutin (minerálka, voda, džus…)
  • aktuální potřebu jednotlivých krevních skupin najdete na webu www.vfn.cz
  • na webu VFN najdete také všeobecné informace pro dárce krve a odpovědi na časté dotazy

Dárky pro dárce sparťanské krve a speciální zápas

Každý dárce, který se zúčastní přímo sparťanského darování 6. listopadu v šatně A-týmu v O2 areně či 14. listopadu ve VFN na Karlově náměstí v Praze, získá přímo po odběru voucher na dvě vstupenky na zápas 24. kola HC Sparta Praha – Aukro Berani Zlín, který se hraje v O2 areně v úterý 21. listopadu 2017 od 18.30 hodin.

Navíc k tomu všichni obdrží tradiční sparťanský dárkový balíček a v něm poukázku na 100 Kč od společnosti BILLA, která je generálním partnerem klubu, a poukázku na 100 Kč od společnosti KIKA patřící do skupiny GOLD partners.

Každý, kdo v průběhu kalendářního roku 2017 daroval krev a prokáže se darovacím průkazem, získá na Zákaznickém centru O2 areny vstupenku na utkání se Zlínem zdarma. Volnou vstupenku na zmíněné extraligové utkání dostanou i dárci, kteří přijdou darovat v průběhu listopadu i přímo na Transfuzní oddělení VFN na Karlově náměstí v Praze.

Speciální soutěž o VIP vstupenky a setkání s hráči

Všichni prvodárci, kteří se aktivně zúčastní darování sparťanské krve 6. listopadu v šatně A-týmu v O2 areně či 14. listopadu ve VFN na Karlově náměstí v Praze darování, mají šanci získat speciální sparťanský VIP balíček. Ten se skládá ze dvou VIP vstupenek na speciální utkání proti týmu Aukro Berani Zlín, jenž se odehraje v úterý 21. listopadu od 18.30 hodin v O2 areně, a následného setkání s hráči extraligového A-týmu. Tuto možnost budou mít tři vylosování výherci. Stejná možnost užít si hokejové utkání s VIP servisem a setkat se s hráči budou mít pochopitelně i tři vylosování výherci z nově zaregistrovaných členů Českého registru dárcovství krvetvorných buněk IKEM. Kromě toho bude vylosován i jeden výherce, který získá auto na víkend od společnosti Louda Auto, hlavního partnera HC Sparta Praha.

Sparta podporuje i dárcovství kostní dřeně

V roce 2013 probíhal v rámci akce Sparťanská krev vůbec poprvé také zápis do Českého registru dárců krvetvorných buněk Praha IKEM. I letos budou na všech akcích přítomni zástupci, u kterých bude možno se zapsat do tohoto registru. Vrcholem pak bude v úterý 21. listopadu velká náborová akce v Galerii Harfa, která bude předcházet domácímu duelu se Zlínem.

Ohlédnutí za akcí Sparťanská krev 2016

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek