21. 10. 2016 Jakub Borovský

S jedním gólem se těžko vyhrává, mrzí Klimka

Na sérii dvou výher nedokázali sparťané v pátečním utkání s Vítkovicemi navázat, když prohráli 1:3. Ve třetí třetině Pražané za stavu 1:2 posílali na branku soupeře jeden projektil za druhým, žádný se ale neuchytil. Prosadit se nedokázal ani LUKÁŠ KLIMEK, který po zápase porážku zhodnotil. „Nechali jsme se příliš často vylučovat. Navíc s jedním gólem se těžko vyhrává,“ litoval sparťanský útočník po zápase.

První třetina byla sice na góly vyrovnaná, ale více ze hry měli domácí hokejisté. „Podle mě dnes ta první třetina rozhodla. Sice to bylo 1:1, ale tahali jsme za kratší konec,“ hodnotil Klimek. Na začátku druhé části Vítkovičtí proměnili přesilovou hru a tento gól byl nakonec vítězný. „Zahráli to dobře, zatáhli puk do našeho pásma, jejich hráči se tam dobře našli a trefili to k tyči. Škoda,“ dodal sparťanský hráč.

Ve druhé třetině byli sparťané hned čtyřikrát na trestné lavici, což jim bránilo v cestě za vyrovnáním. „Nechali jsme se příliš často vylučovat, to se pak těžko hraje, když jsme v oslabení.“ Ve třetí třetině Pražané tlačili, puk do branky soupeře ale nedostali. „Oni to hráli velmi dobře, stáhli se a hlídali si náskok. Nějaké šance jsme sice měli, ale oni to buď dobře odbránili, nebo jsme netrefili bránu. Bohužel nám to tam nepadlo. Dali jsme jen jeden gól, s tím se těžko vyhrává,“ litoval útočník Sparty.

V dalším kole Tipsport extraligy přivítá Sparta v O2 areně v nedělním utkání Pardubice, které jsou předposlední. „Bude to určitě bojovný zápas. Pardubicím se příliš nedaří, jsou dole a potřebují body, takže to bude pro nás těžké. Ale my hrajeme doma. Chceme získat tři body, na domácím ledě musíme vyhrávat. Hlavně si musíme dávat pozor na vyloučení, protože hra v oslabení nám bere síly,“ upozorňuje Klimek.

Nedělní utkání je spojeno s další akcí pro fanoušky. Po úterním zápase, který byl věnován studentům, je utkání s Pardubicemi věnováno dětem. Proto je začátek naplánován už na 15.00 hodin. „Jsme určitě moc rádi, že utkání je věnováno dětem a že přijde díky tomu hodně lidí a hala se naplní. Je jen dobře, že Sparta dělá různé akce, a to nejen pro děti, ale posledně také pro studenty. Pro nás je velké plus, když se sedačky zaplní a přijde hodně fanoušků. V takové atmosféře se nám hraje lépe. Snad takových akcí bude co nejvíce,“ řekl k nedělnímu utkání sparťanský forvard.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek