23. 10. 2018 Daniel Ryl

Vrátíme se zpět na vítěznou vlnu, věří Honzík

Třetí utkání ve čtyřech dnech už Sparta k výhře nedotáhla. V úterní předehrávce 24. kola Tipsport extraligy prohrála s Litvínovem 1:2, když rozhodla trefa Martina Hanzla. V brance Pražanů dostal poprvé v sezoně šanci v základní sestavě DAVID HONZÍK, ale ani jeho 26 zákroků porážku neodvrátilo. "Chytalo se mi dobře, ale bohužel jsme ten zápas nedokázali vyhrát," zalitoval po konci série čtyř výher v řadě.

Davide, připsal jste si první start od úvodní vteřiny, ale nakonec vám zhořkl nešťastnou porážkou. Jak se za utkáním ohlížíte?
Já jsem se při zápase necítil špatně. Něco mě tam trefilo, ale bohužel rozhodl takový nešťastný gól, který nás stál zápas. Svět se ale nehroutí. Máme další zápas a budeme se chtít vrátit na vítěznou vlnu.

Vítězný gól Litvínova jste si do branky srazil nešťastně sám. Co se stalo?
Byla tam rychlá klička před obránce a střela na vyrážečku. Já jsem si byl jistý, že to chytím a už jsem se koukal do sítě, kde ten puk je. Najednou jsem cítil, že mi něco spadlo na nohu, otočil jsem se a puk byl v brance. Bohužel, takové věci se stávají, to je hokej.

26
David Honzík se poprvé postavil do branky od začátku a připsal si 26 zákroků, ale ani ty bohužel na výhru nestačily.

V utkání jste si připsal celkem 26 zákroků, takže jste si zachytal. Vyhovuje vám to více, než když na vás jde méně střel?
Byl jsem rád, že jsem tam prvních dvacet minut jenom nestál, že mě hned zasypali a já se dostal do nějakého tempa. Chytalo se mi dobře, ale bohužel jsme ten zápas nedokázali vyhrát.

Doposud jste se v zápasovém tempu udržoval v prvoligové Slavii. Je extraliga oproti první lize výrazně rychlejší? Kde jsou největší rozdíly?
Rychlejší to samozřejmě v nějakých situacích je. Tady se můžete spolehnout na nějaký systém. Víte, kde máte hráče a v první lize hraje spousta mladých kluků, kteří prostě létají a ten hokej je rozlítaný. Hrozně těžko se to porovnává.

Zdá se, že s Matějem Machovským tvoříte silný tandem. Jak svou pozici vnímáte?
Každý den se o svoji pozici peru. Musím to dokazovat na tréninku, když jedu chytat do první ligy a snažím se odchytat dobrý zápas, aby to nějak vypadalo. Když dostanu šanci tady budu se ji snažit maximálně využít.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek