1. 3. 2020 Petr Pavlík

Sedláček: Chytat proti Zlínu bylo speciální

Sparťané mají za sebou vydařený návrat do domácího prostředí, když porazili Zlín 5:1. Velkou zásluhu má brankář JAKUB SEDLÁČEK, který jako zlínský odchovanec dovedl Spartu k dalším třem cenným bodům. „Byl to úplně jiný zápas než na Kladně, kde se nám nedařilo hlavně střelecky. Se Zlínem jsme to zvládli bravurně,“ pochvaloval si jeden z hlavních strůjců vítězství.

Utkání proti Zlínu jsme ovládli vcelku jednoznačně. Hrálo se nám proti němu dobře?
Dali jsme pět gólů, což je super. Byl to úplně jiný zápas než na Kladně, kde se nám nedařilo hlavně střelecky. Se Zlínem jsme to zvládli bravurně. Jsem rád, že se postupně zlepšujeme směrem do play off. Škoda přestávky, chvíli nám trvalo, než jsme se do toho zpátky dostali.

Proti mateřskému týmu jsi chytal poprvé v kariéře. Jaký to byl pocit?
Bylo to pro mě speciální. Snažil jsem se na to nemyslet a připravit se na zápas stejně, jako na každý jiný. Chtěl jsem se soustředit pouze na svůj výkon a jsem rád, že jsem týmu pomohl k další výhře. Základní část je už u konce, takže jsme určitě rádi za to, že jsme získali tři body.

Sleduješ Zlín, jak se mu daří?
V poslední době jsem ho popravdě tolik nesledoval. Přeci jenom už je to rok a půl, co jsem odešel, takže to tak nějak trochu ze mě vyprchalo. Teď se soustředím pouze na Spartu a na své výkony, abych byl týmu co nejvíce prospěšný.

Mrzí tě, že nevyšlo vychytané čisté konto?
Samozřejmě. Byla by to pro mě taková třešnička na dortu. Ale stalo se, bohužel už to nevrátíme. Udělali jsme docela velkou chybu v obranném pásmu, jelikož jsme nechali před brankou volného hráče. Stalo se. Kromě této chyby to pro nás byl super zápas.

Soupeř měl v utkání přes čtyřicet střel. Vyhovuje ti být v tempu?
Ano. Čím více střel na mě jde, tím lépe. Když pak na brankáře nejde tolik střel, gólman se poté špatně dostává do tempa a je to velmi nepříjemné. Je lepší, když to kolem branky létá a člověk má potom hned lepší pocit, jelikož může týmu víc pomoct. Takhle bych si to představoval.

V první třetině nám hodně pomohl gól Michala Řepíka. Byl důležitý?
Určitě. Takové góly nám hodně pomůžou. Navíc, když padnou hned brzy po začátku utkání, je to o něco lepší. Speciálně teď, když se blížíme do play off, každá branka nám dá trochu křídla. Jsme za to moc rádi. Věřím, že ještě nějaké takové góly v závěru základní části přidáme.

Ve druhé třetině nám to tam napadlo a bylo vidět, že máme hru pod kontrolou...
Myslím, že ještě v té druhé třetině měli nějaké šance. My jsme se uklidnili tím, že jsme dali další góly, což bylo velmi důležité. Bylo pro nás dobré, že oni své šance nevyužili a my naopak ano.

Čekají nás Pardubice, které bojují o záchranu extraligové příslušnosti. Bude to těžký zápas?
Stoprocentně. Říkáme si s klukama v kabině, že právě Pardubice jsou jedním z týmů, které hrají o život. Zase kdyby se hrálo jako minulý rok, možná by to bylo ještě zajímavější. My se ale musíme vypořádat s tím, co je teď. Po padesátém kole mají tři týmy dole šedesát bodů, což je neuvěřitelné. Celé je to velmi vyrovnané a podle mě to bude zajímavé až do posledního kola.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek