26. 9. 2020 | Daniel Ryl

SLA - SPA 2:4 - Vítězné derby dorostu!

4., sobota 26. 9. 2020
Slavia - Sparta SLA - SPA
Slavia: Volevecký – Kulinič, Kříženecký, Málek, Švec, Dráb, Jokl, Brotánek – Strnad, Malínek, Nemes, Štancl, Skoupý, Krásný, Vlasák, Tomas, Štípek, Vosmík.
Sparta: Hrabal – Klička, Ludvík, Bartoň, Menzel, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Červenka, Křišťan, Kalný, Valach, Pražák, Höll, Novák, Žmola, Senčák.
Branky a nahrávky: 46. Skoupý (Tomas, Jokl), 49. Skoupý (Švec) – 4. Odehnal (Kalný), 16. Valach (Stepanchuk), 16. Pražák (Höll, Ludvík), 38. Senčák. Rozhodčí: Hodač - Kotek, Kovář. Vyloučení: 9:10, navíc Ludvík (SPA) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:4, 2:4.
Sparta vládne Praze i v dorostu! Svěřenci Františka Ptáčka a Tomáše Netíka zvládli derby na půdě Slavie 4:2, v němž položili základní kámen úspěchu třemi góly v prvním dějství. Emotivní a vyhrocené utkání nakonec sparťané dotáhli k úspěšnému konci, přestože sešívaní ve třetí části duel zdramatizovali.

Komentář

Dorostenecké derby začala aktivněji Sparta, která už ve čtvrté minutě hrála přesilovku po Drábově vyloučení. Našim mladíkům trvalo jen 25 vteřin, než Mikuláš Odehnal dorazil sraženou střelu od modré čáry, čímž poslal sparťany do vedení. Své šance měli také sešívaní, ale brankář Michael Hrabal odolával i při vyloučení Christiána Menzela.

Domácí nedokázali využít svůj tlak, naopak je sparťané potrestali dvěma zásahy v krátkém sledu. Nejprve zužitkoval Stepanchukovu přihrávku Cyril Valach, na kterého navázal o pouhých 32 vteřin později přesnou střelou Sebastian Pražák. Závěr povedené třetiny ze strany Sparty završila bitka Viktora Šípka s Petrem Křišťanem.


Emotivní boj o Prahu pokračoval i v prostředním dějství. Už v jejím úvodu se strhla velká mela, po které zamířili na trestnou lavici dva hráči z obou týmů. Rozkouskovaný zápas přinesl neproměněné přečíslení dvou na jednoho v podání sparťanů, divokou hru na obě strany, ale bez výraznější gólové šance.

Za polovinou zápasu narostl tlak Sparty, který sice utlumilo vyloučení Lukáše Kalného, ale sparťané svého soupeře do zakončení nepustili. Ba naopak, byli to oni, kdo se v závěru třetiny radoval ze čtvrté branky, když se ujala prudká střela Davida Senčáka.


Divoké utkání pokračovalo v nastoleném trendu i v úvodu třetiny, přesněji řečeno hromadnou potyčkou. Slavii se povedlo naše mladíky rozhodit, což korunovala dvěma trefami. Mikuláš Skoupý stál na konci povedené akce po ose Jokl - Tomas - Skoupý, na kterou Mikuláš Skoupý navázal individuální gólovou akcí o téměř tři minuty později.

Diváci v Edenu však viděli i pěkné hokejové momenty, při kterých se činili zejména oba brankáři. Slavia díky svému snížení ucítila šanci, měla tlak, jenže sparťanská defenziva s jistým Michaelem Hrabalem v zádech odolávala. Domácí ještě v závěru zkoušeli hru bez brankáře, leč neúspěšně a sparťanští dorostenci tak ovládli pražské derby 4:2!


FOTO: Karel Švec (www.hc-slavia.cz)

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „S výsledkem nejsem spokojen. Spokojen jsem se třetí třetinou, protože se mi líbilo, že kluci i za stavu 0:4 hráli do konce. Chceme hrát za každého stavu. Potěšilo to nás. Sparta vyhrála zaslouženě. Opticky to vypadalo, že to byl vyrovnaný zápas, ale oni chodili jednoduše ze třetiny, zatímco my jsme se s tím natrápili. Ve výsledku vyhrála Sparta zaslouženě.“

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): „Po minulém zápase jsme potřebovali rapidně zlepšit výkon a dnes jsme začali dobře. Výsledek je pro nás samozřejmě dobrý a jsme spokojení, že jsme vyhráli.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila