7. 10. 2020 Petr Pavlík

Konečný: Chci být neustále v tempu

Svého nejlepšího hráče akademie za měsíc září zná už také kategorie juniorů. Z řad svěřenců Richarda Žemličky byl trenéry zvolen útočník JAKUB KONEČNÝ, jenž působí ve Spartě třetí sezonu. „Za nabídnutou šanci v A-týmu jsem určitě moc rád. Každá taková příležitost je skvělá k tomu, abych se mohl zlepšovat,“ kvituje mladý forvard.

S kým jsi absolvoval letní přípravu?
V létě jsem trénoval převážně s A-týmem Sparty, za což jsem byl moc rád. Příprava jako taková byla velmi kvalitní, věřím, že se mi podařilo dobře potrénovat na novou sezonu.

Kolik času trávíš během sezony v posilovně? Co ti vyhovuje nejvíc?
Přibližně hodinu a půl denně. Mám rád tréninky na dynamiku, které si vždycky hodně užívám. Naopak moc nemusím trénink na sílu, jelikož nejsem moc silový hráč. Vím ale, že pokud chci být úspěšný, musím pracovat na všem.

Mým hlavním úkolem je pomáhat týmu v produktivitě.
Jakub Konečný o své roli v juniorce

Trénuješ i doma? Máš vedle sebe někoho, kdo ti poradí?
Ano. Například v době nařízené karantény jsem hodně času strávil právě v domácím prostředí. Pravidelně jsme dostávali individuální plán od našeho kondičního trenéra Martina Šetelíka, který nám vždy se vším poradil.

V herní přípravě ti trenéři dali šanci v A-týmu Sparty. Jak ses cítil?
Velice dobře, za nabídnutou šanci v A-týmu jsem určitě moc rád. Každá taková příležitost je skvělá k tomu, abych se mohl zlepšovat. Navíc mám o to větší motivaci na sobě makat, snažím se zkrátka využít svoji šanci na maximum.

Byla výhoda hrát vedle svých vrstevníků?
Určitě ano. Na druhou stranu v A-týmu je skvělá parta kluků, která nás bez problémů mezi sebe přijala. Kdybych neměl po svém boku mladší hráče, o moc rozdílné by to asi nebylo.

Na co ses soustředil během zápasů?
Především jsem si chtěl všechny zápasy užít na sto procent. Věřím, že jsem trenéry svými výkony nezklamal a dostanu někdy v budoucnu opětovnou šanci zahrát si v A-týmu Sparty.

Věříš, že by mohla přijít brzy?
Sezona je dlouhá a zápasů je docela dost. Věřím, že když budu odvádět dobré výkony, určitě mám u trenérů velkou šanci.

Sleduješ pravidelně zápasy A-týmu?
Když je možnost a čas, chodím se také pravidelně dívat na stadion. Bohužel kvůli momentální situaci už to možné není.

2
Jakub Konečný naskočil v létě do dvou zápasů Generali Česká Cupu.

Jdeš občas podpořit i svoje mladší spoluhráče v dorostu?
Samozřejmě! Když kluci hrají doma v Tipsport areně, určitě neváhám a jdu je podpořit. Ve většině případů chodíme s ostatníma klukama z juniorky. Všichni jsme přeci jeden tým.

Jakou roli v juniorském týmu ti trenéři dali?
V juniorce mám roli lídra, mým hlavním úkolem je pomáhat týmu především v produktivitě. Snažím se ji plnit co nejlépe. Myslím si, že ji zatím zvládám velice obstojně. Snad budu ve svých výkonech pokračovat.

Na čem musíš ještě zapracovat?
Jednoznačně na zakončení. Mám s ním trochu problémy, ale snažím se na něm pracovat už delší dobu. Vím, že bez poctivého tréninku se nikam neposunu. Věřím, že brzy už to konečně přijde.

Jako tým jste už nasbírali hodně bodů. Jste zatím spokojeni?
Vstup do sezony se nám docela povedl, ale pořád máme co zlepšovat. Tabulka ligy je velmi vyrovnaná, musíme se soustředit hlavně na naše výkony, abychom mohli být v dalších zápasech ještě lepší.

Ve své kariéře sis vyzkoušel řadu různých soutěží. Která ti nejvíce sedí?
To se těžko posuzuje, každá soutěž je v něčem specifická a má něco do sebe. Ale když bych měl porovnat juniorský a dospělý hokej, určitě mi více vyhovuje dospělý.

Jak se ti hrálo například ve druhé lize? Byl to ze začátku velký skok?
Hrálo se mi velmi dobře, měl jsem vedle sebe samé kvalitní spoluhráče. Myslím si, že jsem se dokázal přizpůsobit výborně.

Co tě dokáže vyhecovat k lepším výkonům? Například hlasitá hudba?
Mám nějaké svoje rituály, které mi pomáhají být neustále v tempu. Chci být dobře připravený na zápas, ale vím, že bez kvalitní hudby při oblékání výstroje by to rozhodně nešlo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek