27. 10. 2020 Marek Táborský

​Sparťanská krev #14: Kdy jindy, když ne teď!

​Navzdory přísným bezpečnostním opatřením se náš klub nevzdal dobročinné myšlenky Sparťanské krve. Tento rok proběhne již po čtrnácté!

Aktuální složitá situace projekt Sparťanská krev nezastavila. Ba naopak – v dnešní době je krev a krevní plazma potřebnější než kdykoliv předtím. Po celý listopad bude Sparta podporovat odběry krve ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí a na Zbraslavi.

Všichni dárci, kteří se při odběru přihlásí heslem „Sparťanská krev“, obdrží dárkový balíček od našeho klubu. Každý čtvrtek v listopadu se darování krve na Karlově náměstí zúčastní také hráči A-týmu Sparty. Pro dárce zde navíc bude připravené malé občerstvení.

„Sparťanská krev je nejstarší klubový projekt a udělali jsme vše pro to, aby mohl dál pokračovat i v této nelehké době. Právě teď totiž zdravotníci potřebují krev víc než kdykoliv předtím,“ říká generální manažerka Barbora Snopková Haberová. „Jsem hrdá na to, že z naší kabiny vzešel nápad, aby hráči uzdravení z nemoci covid-19 darovali rekonvalescentní krevní plazmu. I nyní budou naši hokejisté podporovat dárce z řad fanoušků při standardních odběrech. Věřím, že nás ani současná situace nezastaví a dokážeme opět pomoci,“ dodává.

„Fanoušci nemusí mít obavy, odběry budou probíhat za zvýšené bezpečnosti a posílené organizace. Jsme rádi, že je o akci opět mezi fanoušky zájem a mají touhu darovat svou krev,“ říká vrchní sestra Mgr. Ilona Drdová.

Kvůli bezpečnosti i rychlejšímu odbavování je nutné se na darování krve nejprve telefonicky přihlásit, a to ideálně každý všední den po 13:00.

  • Pro odběrové centrum na Karlově náměstí na čísle 224 963 112.
  • Pro odběrové centrum na Zbraslavi na čísle 225 374 230.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek